Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ÎCCJ. Risc de vandalism vs. risc de furt


22 octombrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Asigurări, Flux informații, SELECTED

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul unui contract de asigurare a unui bun imobil pentru vandalism, este necesară fixarea terminologică în vederea verificării incidenței obligației de plată din partea asigurătorului pentru acoperirea suplimentară a riscului de vandalism. În speță, s-a apreciat de către instanța supremă că actele de distrugere și cele de sustragere (în cazul prinderii în flagrant de către polițiști a mai multor persoane care au sustras prin demontare rame de aluminiu pentru geam termopan de la imobilul asigurat pentru vandalism) au servit unei rezoluții unice și nu pot fi analizate separat, de vreme ce beneficiarul a optat doar pentru acoperirea riscului de vandalism, nu și pentru riscul de furt. (Decizia nr. 3725 din 27 septembrie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică