Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că doresc să readuc echilibru în profesia noastră
27.09.2019 | Vasile ROMAN

Secţiuni: Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Vasile Roman

Vasile Roman

 Stimaţi Colegi,

„Îmi doresc un consiliu echilibat în care să se regăsească #tinereţea #echilibru #experienţa #profesionalismul #corectitudinea #responsabilitatea #curajul”, spunea marele maestru şi Decan al Baroului Bucureşti – Cristian Iordănescu.

Am decis să candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că eu consider că mă regăsesc printre cuvintele spuse de marele maestru al avocaturii româneşti.

Decanul Cristian Iordanescu a fost un mare avocat, un om inimos şi deosebit de care m-au legat foare multe proiecte începute în sprijinul avocaţilor, proiecte pe care le-am cunoscut îndeaproape în calitate de tânăr avocat – membru în Consiliul Director al Asociaţiei Tinerilor Avocaţi din Baroul Bucureşti.

Din păcate, acest mare apărător al profesiei de avocat a părăsit această lume mult prea devreme, lăsând în urmă multe proiecte benefice profesiei de avocat nefinalizate, proiecte pe care personal mi-aş dori să fie readuse în discuţie în rândurile avocaţilor.

De la acest mare maestru al avocaturii româneşti am învățat, şi mai târziu am înţeles că demnitatea de consilier reprezintă o mare onoare, o mare responsabilitate şi în acelaşi timp o provocare prin care tu în această calitate trebuie să le arăţi şi totodată să dovedeşti că poţi să rămâi tânăr, să fii echilibrat, profesionist, corect, responsabil şi curajos.

Candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că doresc să readuc echilibru în profesia noastră, să readucem împreună avocatura pe locul pe care aceasta îl merită în rândul profesiilor juridice.

Vă asigur că voi lupta pentru unitatea profesională, respectarea demnităţii profesiei de avocat, pentru respectarea avocatului, pentru ca drepturile noastre de apărători ai democraţiei să fie respectate de către toate instituţiile statului.

Doresc ca în relaţia dintre avocat şi barou să existe mai multă transparenţă, iar deciziile luate să fie aduse la cunosţinţa colegilor avocați atât prin afişare pe site–ul baroului, şi totodată să fie comunicate prin e-mail.

În calitate de consilier voi lupta pentru ca relaţia dintre barou şi avocat să fie una strânsă şi puternică, o relaţie în care avocatul să fie conştient că de fiecare dată când va avea nevoie de sprijin, baroul ca şi instituţie şi consiliul vor fi alături de el pentru a-l ajuta să îşi rezolve acele probleme personale şi profesionale.

Pentru a realiza aceste deziderate, eu am ales să susţin şi votez Mihnea Octavian Stoica pentru funcţia de Decan al Baroului Bucureşti, deoarece cuvintele enunţate de regretatul Cristian Iordănescu, pe el îl definesc şi îl descriu cel mai bine.

– #tinereţe#echilibru#experienţa#profesionalism#corectitudine#responsabilitate#curaj”-

Avocat Vasile Roman – Candidat la demitatea de Consilier al Baroului Bucureşti

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti