Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că doresc să readuc echilibru în profesia noastră
27.09.2019 | Vasile ROMAN

JURIDICE - In Law We Trust
Vasile Roman

Vasile Roman

 Stimaţi Colegi,

„Îmi doresc un consiliu echilibat în care să se regăsească #tinereţea #echilibru #experienţa #profesionalismul #corectitudinea #responsabilitatea #curajul”, spunea marele maestru şi Decan al Baroului Bucureşti – Cristian Iordănescu.

Am decis să candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că eu consider că mă regăsesc printre cuvintele spuse de marele maestru al avocaturii româneşti.

Decanul Cristian Iordanescu a fost un mare avocat, un om inimos şi deosebit de care m-au legat foare multe proiecte începute în sprijinul avocaţilor, proiecte pe care le-am cunoscut îndeaproape în calitate de tânăr avocat – membru în Consiliul Director al Asociaţiei Tinerilor Avocaţi din Baroul Bucureşti.

Din păcate, acest mare apărător al profesiei de avocat a părăsit această lume mult prea devreme, lăsând în urmă multe proiecte benefice profesiei de avocat nefinalizate, proiecte pe care personal mi-aş dori să fie readuse în discuţie în rândurile avocaţilor.

De la acest mare maestru al avocaturii româneşti am învățat, şi mai târziu am înţeles că demnitatea de consilier reprezintă o mare onoare, o mare responsabilitate şi în acelaşi timp o provocare prin care tu în această calitate trebuie să le arăţi şi totodată să dovedeşti că poţi să rămâi tânăr, să fii echilibrat, profesionist, corect, responsabil şi curajos.

Candidez pentru funcţia de Consilier al Baroului Bucureşti pentru că doresc să readuc echilibru în profesia noastră, să readucem împreună avocatura pe locul pe care aceasta îl merită în rândul profesiilor juridice.

Vă asigur că voi lupta pentru unitatea profesională, respectarea demnităţii profesiei de avocat, pentru respectarea avocatului, pentru ca drepturile noastre de apărători ai democraţiei să fie respectate de către toate instituţiile statului.

Doresc ca în relaţia dintre avocat şi barou să existe mai multă transparenţă, iar deciziile luate să fie aduse la cunosţinţa colegilor avocați atât prin afişare pe site–ul baroului, şi totodată să fie comunicate prin e-mail.

În calitate de consilier voi lupta pentru ca relaţia dintre barou şi avocat să fie una strânsă şi puternică, o relaţie în care avocatul să fie conştient că de fiecare dată când va avea nevoie de sprijin, baroul ca şi instituţie şi consiliul vor fi alături de el pentru a-l ajuta să îşi rezolve acele probleme personale şi profesionale.

Pentru a realiza aceste deziderate, eu am ales să susţin şi votez Mihnea Octavian Stoica pentru funcţia de Decan al Baroului Bucureşti, deoarece cuvintele enunţate de regretatul Cristian Iordănescu, pe el îl definesc şi îl descriu cel mai bine.

– #tinereţe#echilibru#experienţa#profesionalism#corectitudine#responsabilitate#curaj”-

Avocat Vasile Roman – Candidat la demitatea de Consilier al Baroului BucureştiPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.