Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Aplicarea generalizată Sistemului european de credite transferabile
02.10.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial nr. 798 din 2 octombrie 2019, a fost publicat Ordinul nr. 5146/2019 privind aprobarea aplicării generalizate a Sistemului european de credite transferabile.

Ordinul prevede că instituțiile de învățământ superior vor generaliza aplicarea Sistemului european de credite transferabile atât în ciclul de studii universitare de licență, cât și în ciclul de studii de masterat.

Conform metodologiei Sistemului european de credite transferabile: 
60 de credite reprezintă echivalentul numeric pentru cantitatea normală de muncă specifică unui an universitar,
30 de credite corespund unui semestru de învățământ superior.

De asemenea, Senatul Universitar al fiecărei instituții va stabili:
a) un coordonator al ECTS la nivelul instituției de învățământ superior
b) câte un coordonator al ECTS la nivelul facultăților componente, de preferință din cadrul departamentelor de asigurare a calității.

Un aspect important este că alocarea de credite se referă la toate disciplinele (obligatorii, opționale și facultative) oferite în cadrul planurilor de învățământ, inclusiv activitatea de proiectare și stagiile de practică.

Mai mult, fiecare instituție de învățământ superior este obligată să elaboreze propriul regulament pentru transferul creditelor între facultățile instituției, precum și între instituții similare din țară sau din străinătate.


Sistemul European de credite transferabile este un instrument central al Procesului de la Bologna, aplicat în scopul facilitării mobilității studenților.

:: Ghidul utilizatorului Sistemului European de credite transferabile

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate