« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Aplicarea generalizată a Sistemului european de credite transferabile
02.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 798 din 2 octombrie 2019, a fost publicat Ordinul nr. 5146/2019 privind aprobarea aplicării generalizate a Sistemului european de credite transferabile.

Ordinul prevede că instituțiile de învățământ superior vor generaliza aplicarea Sistemului european de credite transferabile atât în ciclul de studii universitare de licență, cât și în ciclul de studii de masterat.

Conform metodologiei Sistemului european de credite transferabile: 
60 de credite reprezintă echivalentul numeric pentru cantitatea normală de muncă specifică unui an universitar,
30 de credite corespund unui semestru de învățământ superior.

De asemenea, Senatul Universitar al fiecărei instituții va stabili:
a) un coordonator al ECTS la nivelul instituției de învățământ superior
b) câte un coordonator al ECTS la nivelul facultăților componente, de preferință din cadrul departamentelor de asigurare a calității.

Un aspect important este că alocarea de credite se referă la toate disciplinele (obligatorii, opționale și facultative) oferite în cadrul planurilor de învățământ, inclusiv activitatea de proiectare și stagiile de practică.

Mai mult, fiecare instituție de învățământ superior este obligată să elaboreze propriul regulament pentru transferul creditelor între facultățile instituției, precum și între instituții similare din țară sau din străinătate.


Sistemul European de credite transferabile este un instrument central al Procesului de la Bologna, aplicat în scopul facilitării mobilității studenților.

:: Ghidul utilizatorului Sistemului European de credite transferabile

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.