Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Asigurările de malpraxis pentru judecători și procurori, obligatorii


8 octombrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Asigurări, SELECTED, Sistemul judiciar

Judecatorii si procurorii au obligatia, din luna iunie a.c., sa incheie asigurari de raspundere civila profesionala (cunoscute si ca polite malpraxis), pentru riscurile rezultate ca urmare a erorilor judiciare cauzate de exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Incepand cu luna octombrie a.c. JURIDICE.ro, impreună cu partenerul sau strategic Millenium Insurance Broker, faciliteaza accesul la asigurarea obligatorie pentru judecatori si procurori cu un discount consistent: 15%.

Contractul de asigurare se poate incheia fie individual (de catre judecator sau procuror), fie colectiv (de catre instanta sau parchet, in calitate de angajator/contractant, cu o lista nominala cu asiguratii).

Asiguratorul va suporta prejudiciul cauzat de asigurat prin erorile judiciare savarsite in perioada de valabilitate a politei de asigurare, inclusiv consecintele directe ale acestora produse ulterior expirarii politei, precum si pretentiile de despagubire formulate impotriva asiguratului de catre statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, in perioada de valabilitate a politei, determinate de erori judiciare savarsite de asigurat intr-o perioada retroactiva, de maxim 3 luni.

Normele privind asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie a judecatorilor si procurorilor au fost publicate in Monitorul Oficial in data de 13 iunie 2019, moment in care au intrat in vigoare.

Astfel, judecatorii si procurorii sunt obligati sa incheie polite de malpraxis individual, cu societatea de asigurari, sau prin intermediul angajatorului, adica instanta sau parchetul. Aceste norme stabilesc conditiile, termenele si procedura pentru asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie a judecatorilor si procurorilor, astfel cum aceasta este reglementata de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Gicu FiruManagerul de proiect in cadrul parteneriatului cu Millenium Insurance Broker este Gicu Firu, Director Parteneriate Strategice (gicu.firu@myinsurance.ro).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică