Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului. Decret semnat – 8 octombrie 2019. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
09.10.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial nr. 820 din 9 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 174/2019 privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

Legea prevede scopul Muzeului, și anume prezentarea și promovarea istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești din România, cunoașterea în plan intern și internațional a contribuției acestei minorități naționale la evoluția și modernizarea societății românești de-a lungul timpului, protejarea memoriei victimelor Holocaustului, precum și promovarea combaterii antisemitismului.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului are mai multe atribuții, dintre care reținem:
– colecționarea de documente și mărturii cu privire la istoria evreilor și a Holocaustului din România, inclusiv prin colaborarea cu Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și alți deținători de arhivă, din țară și din străinătate
– elaborarea, coordonarea de programe și/sau proiecte educaționale și de cercetare, de stagii de pregătire și instruire în domeniul specific, precum și participarea la programe și proiecte din domeniul de activitate
– editarea și publicarea de studii, cărți, articole, corespondență, memorie fotografică și multimedia, colecții de documente, albume fotografice privind istoria evreilor și a Holocaustului din România.

Muzeul este organizat în următoarea structură: Consiliul de administrație, Consiliul științific, comisii de evaluare și/sau comisii de achiziții de bunuri culturale.


Miercuri, 9 octombrie 2019, a fost marcată Ziua Holocaustului.

***

Marți, 8 octombrie 2019, Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (PL-x 356/10.09.2019), potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate