Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Eliminarea obligației de a aplica ștampila pe documentele persoanelor juridice de drept public
09.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 815 din 8 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 169/2019 pentru modificarea și completarea art. V din Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative.

Legea modifică categoriile de subiecți cărora li se aplică eliminarea obligației de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri.

Astfel, pe lângă persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică, obligația de a aplica ștampila a fost eliminată și pentru persoanele juridice de drept public.

Totuși, Legea de modificare prevede o excepție, și anume faptul că eliminarea obligației nu se aplică instituțiilor sau autorităților publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special față de Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, li se impune expres folosirea ștampilelor.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.