Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Eliminarea obligației de a aplica ștampila pe documentele persoanelor juridice de drept public
09.10.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial nr. 815 din 8 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 169/2019 pentru modificarea și completarea art. V din Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative.

Legea modifică categoriile de subiecți cărora li se aplică eliminarea obligației de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri.

Astfel, pe lângă persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică, obligația de a aplica ștampila a fost eliminată și pentru persoanele juridice de drept public.

Totuși, Legea de modificare prevede o excepție, și anume faptul că eliminarea obligației nu se aplică instituțiilor sau autorităților publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special față de Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, li se impune expres folosirea ștampilelor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate