Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MS Margareta a conferenţiat la Institutul Clingendael şi a vizitat Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga
14.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au efectuat, începând de miercuri, 9 octombrie 2019, timp de trei zile, o vizită cu caracter public în Regatul Ţărilor de Jos.

Potrivit romaniaregala.ro, în după-amiaza de 9 octombrie, între instituţiile prestigioase prevăzute a fi vizitate pe parcursul vizitei regale, Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au vizitat Institutul Clingendael – Institutul Olandez de Relaţii Internaţionale, unde au fost întâmpinaţi de dl. Ron Ton, directorul institutului, şi de dl. Peter Haasbroek, la eveniment participând ambasadoarea României, Excelenţa Sa d-na Brânduşa Predescu.

Majestatea Sa a ţinut un discurs cu tema A European Union of Cohesion and Solidarity: Romania’s contribution. De la aceeaşi tribună, în anul 2002, Regele Mihai I a pledat în favoarea integrării României în NATO.

 

La final, oaspeţii regali români au purtat un dialog cu participanţii la eveniment, apoi au luat parte la o recepţie oferită de gazde, în prezenţa tuturor participanţilor.

Discursul s-a bucurat de o foarte numeroasă asistenţă şi a fost primit cu multă căldură şi admiraţie de către cei prezenţi. Printre personalităţile care au luat parte la conferinţă şi dialog s-au numărat doi foşti miniştri de externe ai Olandei, oameni politici, reprezentanţi de frunte ai societăţii civile, ziarişti, precum şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

În a doua zi a vizitei regale în Olanda, joi, 10 octombrie, Custodele Coroanei şi Principele Radu au vizitat Curtea Internaţională de Justiţie. La vizită a luat parte ES d-na Brânduşa Predescu. Majestatea Sa a fost întâmpinată la sosire de Excelenţa Sa Peter Tomka, preşedinte al Curţii Internaţionale de Justiţie (2012-2015), actual judecător al CIJ, şi de dl. Philippe Gautier, grefierul CIJ.

După întâlnirea cu înalţii reprezentanţi ai Curţii, Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au vizitat Palatul Păcii, unde au fost invitaţi să parcurgă Holul de Intrare şi Marea Sală a Justiţiei, precum şi Saloanele Roşu, Verde şi Japonez, spaţii-simbol ale acestei prestigioase instituţii a Naţiunilor Unite.

În grădina palatului, oaspeţii regali români au dorit să vadă banca dedicată lui Nicolae Titulescu, aşezată în parcul CIJ cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea marelui diplomat român.

Oaspeţii regali au vizitat palatul şi parcul în compania d-lui Andrey Poskakukhin, prim-secretar al Curţii Internaţionale de Justiţie.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti