Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Evoluţia mişcării de stânga în SUA şi Donald Trump (12). Concluzii până la alegerile prezidenţiale din 2020, trei ipotetice şi trei sigure
15.10.2019 | Simona M. VRĂBIESCU KLECKNER

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

« 11. Rezumatul evoluţiei stângii. Agresiunea anti-Trump

Concluziile studiului despre stânga americană şi Trump

În finalul acestui studiu mă voi aventura să trag câteva concluzii, detailate mai jos, arătând că până la alegerile prezidenţiale americane din 2020 consider că pot fi trei situaţii ipotetice cu privire la Preşedintele Donald Trump, cât şi la investigaţia abuzului de putere, şi vor fi trei situaţii sigure cu privire la alegeri şi rezultatul lor.

Anul acesta am ajuns la Bucureşti, ca de obicei, la sfârşitul lunii mai.

Prima parte din vara lui 2019 a fost un moment de destindere, Preşedintele Trump efectuând o vizită de stat de mare succes în Marea Britanie (în imaginea alăturată îl vedem alături de M.S. Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham, în timpul primirii oficiale din 3 iunie a.c.).

La 4 iulie, D. Trump a ţinut un discurs ponderat, mai mult apolitic, iar scurta sa vizită în Coreea de Nord a fost una diplomatică.

În urma victoriilor sale conservative, ţinând seama de cele promise în 2016 în campanie, producând o economie bună şi omenirea aflându-se în stare de stabilitate, Preşedintele se bucură de o aprobare între 47-48%, în alte sondaje susţinerea sa fiind de 53%.

Totodată, Trump a demonstrat că poate fi mai calm şi măsurat, cu un comportament apreciat de anumiţi analişti a fi „normal”. Dar, n-a durat mult deoarece Trump nu ar fi Trump dacă nu ar spune ce crede, însă în acelaşi timp agitând atmosfera.

Astfel, la 16 iulie, şi-a exprimat opinia privind unii membrii din Camera Congresului – fără a da nume, printre care bănuiesc că se numără deputatele Alexandria Ocasio-Cortez, IIhan Omar, Rashida Tlaib – că ei ar trebui să plece în ţările lor de origine, unde să dea sfaturi, fapt pentru care un analist de la Radio France International (RFI) – pe care îl ascult de când mă aflu la Bucureşti – a spus că Preşedintele este considerat rasist, atacând democraţia americană.

Cred, de fapt, că Trump arătase realitatea tendinţei de socializare a ţării şi a Camerei Deputaţilor, prevalându-se de dreptul democratic de a-şi exprima părerile, dar nu a pus accentul pe rasism, acesta fiind de fapt motivul de condamnare al celor care caută permanent acuzarea sa. Atât.

Nu a fost de mirare când, la 17 iulie 2019 (zi specială în care acum doi ani Trump l-a demis pe J. Comey, situaţie care a determinat numirea lui Robert Mueller în calitate de consilier special şi 22 de luni de suspiciuni), deputatul Al Green a introdus în Camera Congresului articole de impeachment contra Preşedintelui, acuzat fiind a fi „rasist”, în speranţa că vor obţine un vot afirmativ. Însă votul luat în aceeaşi zi a fost negativ.

Iar, în continuare, Jerrold Nadler, Preşedintele Comitetului Juridic din Camera Congresului a şi convocat mai multe personalităţi care au sau au avut legătură cu Trump la audieri, printre aceştia, Robert Mueller, audiat la 25 iulie 2019, eventual pentru descoperirea unui fapt anti-Trump, scopul fiind începerea urgentă a acţiunii de impeachment a Preşedintelui în vederea eliminării sale din Casa Albă. Nadler a respins imediat obiecţiunea înaintată de DOJ privind limitarea lui R. Mueller după depunerea Raportului.

Considerând umilitoare pierderea alegerilor din 2016 şi din dorinţa păstrării puterii după 2020, preocuparea Camerei Congresului până la alegeri de a produce şicane va continua, iar, dacă Donald câştigă din nou Preşedinţia, stânga va găsi altă conspiraţie, asemenea celei a legăturii cu ruşii, „collusion”, cu care să-i otrăvească pe americani.

Şi, probabil, conspiraţia se află deja în lucru, ţinând seama de sondajele pozitive existente în favoarea lui Trump…

Concluzii ipotetice până la următoarele prezidenţiale

Cred în trei concluzii ipotetice până la alegerile prezidenţiale din 2020:

Prima se referă la acţiunea de impeachment din Camera Congresului care, aşa cum de altfel s-a şi putut vedea în ultima perioadă, continuă să găsească motive să condamne pe D. Trump, când în realitate nu există motive juridice, doar în speranţa de a descoperi ceva, cel puţin pentru macularea reputaţiei Preşedintelui, în vederea unor voturi negative.

Iar, în funcţie de obţinerea voturilor necesare în Cameră, în caz afirmativ, acţiunea va fi înaintată la Senat, unde nu are nici o şansă să obţină numărul de voturi necesare, deoarece în camera superioară a Congresului republicanii sunt majoritari.

În caz că demersul ar avea vreo şansă, avocaţii lui Trump imediat vor deschide un proces care să împiedice acţiunea, dar atunci vor avea şi dreptul de a chema ca martori pe cei care au abuzat puterea începând cu 2015, şi anume, funcţionari din DOJ, FBI şi CIA – expunând abuzurile, ceea ce nu ar conveni Camerei.

A doua, rămâne de văzut dacă William Barr, Ministrul Justiţiei şi Procurorul General al SUA, va aproba oficializarea rapoartelor încă neapărute ale Procurorului John Huber şi Procurorului Independent John Durham – despre originea ideii de „collusion”a lui Trump cu ruşii, dar totodată şi despre dosarul/Trump, iniţiat de Hillary Clinton, şi abuzul de putere – adică investigarea foştilor investigatori.

Evident că oficializarea rapoartelor înainte de alegeri va produce o reacţie puternică a stângii şi, respectiv, a mass-mediei, creând un haos politic nedorit înainte de alegeri.

A treia, Donald Trump ar putea să opteze pentru amânarea publicării rapoartelor sus amintite până după alegerile din 2020, mizând pe faptul că va fi reales, deoarece dacă va obţine un nou mandat va fi stăpân pe situaţie în cei patru ani ai ultimului său mandat, când, chiar dacă rapoartele procurorilor vor produce o agitaţie politică, atunci aceasta va fi mai puţin importantă decât faptul pozitiv că Administraţia Trump va reuşi să impună the rule of law, adică domnia legii, cu pedepsirea celor care au abuzat puterea.

Concluzii sigure

Apreciez şi că până la momentul electoral crucial în discuţie sunt trei concluzii sigure:

Prima, lupta stângii-progresiste, inclusiv a mişcării „roşii” din Camera Deputaţilor nu va înceta niciodată, din păcate comunismul nefiind învins după Al Doilea Război Mondial…

Iar mass-media de stânga va contribui în mod sigur, înainte şi în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, la influenţarea negativă a gândirii şi, respectiv, a votului cetăţenilor, în vederea unui vot anti-Trump, cu toate că această combatere a Preşedintelui în condiţiile unei economii în creştere, după ani de zile de stagnare, reprezintă o piedică certă care va contrabalansa influenţa negativă a mass-mediei în favoarea acestuia.

A doua, dacă în noiembrie 2020 Preşedinţia va fi preluată de oricare dintre candidaţii democraţi (toţi cu idei socialiste şi intim legate de marxism), cu ajutorul lui George Soros şi altor câţiva, în mod sigur – şi nu ipotetic – acesta va condamna inegalitatea averilor, va milita pentru iertarea datoriilor, acţiune numită Restaurare Naţională sau Solvenţă Patriotică (datoriile studenţilor fiind de 1,5 trilioane $), însă fără a dezvălui de unde va lua sumele necesare.

Atunci va urma declinul capitalismului, al supremaţiei americane, al prosperităţii singurei ţări din lume care a produs cea mai mare bogăţie în timpul cel mai scurt, o ţară iubită, apreciată şi dorită de mulţi oameni, dar, totodată, invidiată de alte puteri din lume, care au căutat mereu s-o submineze, iar acum, mai recent, au făcut aceasta prin furt tehnic, infiltrare şi influenţă.

A treia, dacă agenda campaniei Trump va fi susţinută de cetăţenii americani prin votul lor în noiembrie 2020, el rămânând Preşedinte, atunci aceştia vor apăra libertatea, credinţa şi civilizaţia americană de 250 de ani, pe care am cunoscut-o când am sosit aici, la 27 aprilie 1966, cu 53 de ani în urmă.

De aceea, Donald Trump, cu defectele şi, mai ales, reuşitele sale, trebuie susţinut, considerând că, în 2016, când a renunţat la viaţa sa tihnită de bilionar, s-a încumetat să preia multiplele probleme, folosind banii săi pentru campanie fără să primească contribuţii, spre a nu fi obligat să dea favoruri, şi, în primul mandat, 2017-2020, el a îndeplinit multe dintre cele promise, refăcând economia la cel mai înalt grad – în ciuda obstacolelor stângii, în special din Camera Deputaţilor, cât şi a mass-mediei şi Fake News-urilor acesteia.

Închei acest studiu, publicat în serial de JURIDICE.ro, sperând că cele scrise au fost cât de cât informative pentru utilizatorii site-ului, fie despre evoluţia mişcării de stânga în SUA, mai puţin cunoscută în România, fie despre virulenta mişcare anti-Trump, iniţiată de Hillary Clinton, susţinută de Administraţia Obama şi de mass-media de stânga – cu ştiri mai diferite decât cele de la CNN.

Vă mulţumesc pentru timpul şi răbdarea acordate într-un moment important nu numai pentru politica SUA ci şi pentru viitorul politicii globale!

Palm Beach-Florida şi Bucureşti, octombrie 2018 – septembrie 2019

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti