Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul UE a adoptat noi norme privind casele de compensare
15.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 15 octombrie 2019, Consiliul Uniunii Europene a adoptat norme revizuite aplicabile caselor de compensare pe piața unică, potrivit unui comunicat.

Noul cadru stabilește modul în care casele de compensare din UE și cele din țările terțe ar trebui să fie supravegheate în viitor, ținând seama în special de efectele Brexitului asupra sistemului financiar european. Acesta va fi pus în aplicare printr-o revizuire a Regulamentului privind infrastructura pieței europene (EMIR).

Casele de compensare sau contrapărțile centrale (CPC) facilitează tranzacțiile cu titluri de valoare și instrumente financiare derivate prin centralizarea și standardizarea tuturor etapelor premergătoare plății. De asemenea, acestea preiau riscul de contraparte intervenind între vânzător și cumpărător și oferind astfel garanții că tranzacția poate fi încheiată.

Scopul reformei este de a consolida supravegherea CPC-urilor pentru a se ține seama de creșterea anvergurii, a complexității și a dimensiunii transfrontaliere a compensării în Europa. Ea introduce un mecanism unic în cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe pentru a reuni expertiza în domeniul supravegherii CPC-urilor și a asigura o cooperare mai strânsă între autoritățile de supraveghere și băncile centrale responsabile de monedele UE.

:: Textul regulamentului, astfel cum a fost adoptat de Consiliu

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti