Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Precizare cu privire la elaborarea Codul muncii 2003
16.10.2019 | Andrei POPESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Popescu

Andrei Popescu

În legătura cu afirmația dlui prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu făcută în cadrul dezbaterii Este necesar un nou Cod al muncii în România?, organizată de Societatea de Științe Juridice în data de 4 octombrie 2019, în sensul că nu aș fi participat la elaborarea Codului muncii din anul 2003, precizez că ea este falsă, întrucât în ședința de Guvern din 28 februarie 2002, după ce proiectul de Cod al muncii a fost discutat în prima lectură, am fost împuternicit să coordonez colectivul de lucru, compus din reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Ministerului Justiției, care a finalizat proiectul de Cod al muncii aprobat în ședința de Guvern din 30 mai 2002. Colectivul de lucru și-a desfășurat activitatea în perioada martie-mai 2002 și a inclus reprezentanții tuturor ministerelor și specialiști în domeniu.

Desemnarea mea în calitate de coordonator al colectivului de lucru a avut în vedere faptul că eram profesor de dreptul muncii, drept internțional și european al muncii și că dețineam, la acel moment, funcția de secretar de stat la Ministerul Integrării Europene însărcinat cu armonizarea dreptului național cu cel european.

Menționez că nu am participat, din motive obiective, la consultarea partenerilor sociali – sindicate și patronate – organizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale asupra proiectului de Cod al muncii.

Ulterior, în lunile noiembrie și decembrie, am lucrat la finisarea proiectului de Cod al muncii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament în data de 9 decembrie 2002.

Prof. univ. dr. Andrei Popescu, fost judecător la Tribunalul Uniunii Europene

* A se vedea și O altă viziune asupra autorilor Codului muncii 2013 | Alexandru Athanasiu

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.