Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

VEKTOR – indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă
17.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), cu susținerea Bursei de Valori București (BVB), va publica indicatorul VEKTOR pentru companiile listate din Piața Reglementată, începând din ianuarie 2020. Acesta va fi calculat în baza unei metodologii ce include 15 criterii, în linie cu cele mai bune practici internaționale în relația cu investitorii (IR).

Indicatorul VEKTOR va avea valori cuprinse între 0 (comunicare redusă) și 10 (comunicare excelentă). Primele valori vor fi publicate în a doua parte a lunii ianuarie 2020 în pagina fiecărei companii din website-ul BVB. Datele agregate pentru toate companiile vor fi disponibile și în secțiunea dedicată a website-ului ARIR.

Indicatorul este determinat în baza analizei a 15 criterii, ce includ:
– disponibilitatea echipei de relații cu investitorii;
– informații despre conducerea companiei și politica de remunerare;
– organizarea conferințelor telefonice dedicate rezultatelor financiare;
– existența prezentării pentru investitori;
– publicarea comunicatelor de presă aferente raportărilor financiare;
– participarea la evenimente cu investitori;
– furnizare informațiilor financiare în format excel;
– transcript / înregistrare conferințe de prezentare a rezultatelor financiare;
– publicarea informațiilor despre prețul acțiunii;
– acoperirea de către analiști financiari;
-raportarea non-financiară.

Metodologia de stabilire a indicatorului a fost revizuită la începutul acestui an, ca urmare a preluării de către ARIR a proiectului BVB numit anterior „Carta Albă a Comunicării companiilor listate la bursă”. Noua identitate a VEKTOR a fost determinată ca urmare a unui proces de rebranding pe care ARIR l-a realizat în parteneriat cu Inoveo, agenție de branding și creație, cu o prezență de 20 de ani în piață.

Analiza și evaluarea informațiilor publice disponibile, a website-ului și a secțiunii pentru relația cu investitorii (IR) vor fi realizate de ARIR și Comisia de proiect, formată din 15 persoane (analiști de guvernanță corporativă, profesioniști IR, mediul academic, consultanți raportare non-financiară) în perioada 1-20 decembrie 2019. Procesul de evaluare va fi revizuit în perioada 1-15 ianuarie 2020 de către Mazars, una dintre cele mai mari companii de audit și consultanță din lume, prezentă în 89 de țări și teritorii, cu o experiență de 25 de ani în piața din România.

Metodologia a fost elaborată de către membrii ARIR, analiști financiari, profesioniști IR, consultanți și profesori. Aceasta va fi revizuită anual în luna martie. Evaluarea comunicării companiilor listate cu investitorii va avea loc anual în luna decembrie sau oricând la cererea unei companii listate.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membrii companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom și Antibiotice s-au alăturat ca Membri Asociați și INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

:: English version

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.