Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiuni de control / 16 septembrie – 11 octombrie 2019
21.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 18 octombrie 2019, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 16 septembrie – 11 octombrie 2019, a desfășurat  acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 10.355.310 de lei. Au fost depistate 554 de persoane care desfășurau muncă fără forme legale, dintre acestea 72 erau din județul Cluj, 40 din Bihor și 37 din Timiș, potrivit unui comunicat.

În domeniul relaţiilor de muncă: Au fost efectuate 5.623 de controale în urma cărora s- au aplicat amenzi în valoare de 9.119.310 de lei, din care 7.850.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 1178 de angajatori.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: Au fost efectuate 4.150 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 1.236.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 568 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 265 au avut loc în București, 76 în Timiș și 57 în județul Argeș.

Dantes Nicolae Bratu a revenit, de la data de 18 octombrie 2019, la conducerea Inspecţiei Muncii, în funcţia de inspector general de stat, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în data de 15 octombrie 2019, prin care, începând cu data de 18 octombrie 2019, încetează detaşarea temporară a acestuia în funcția de secretar general adjunct la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Secţiuni: Content, Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO