Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 21 octombrie 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
22.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 21 octombrie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 21 octombrie 2019, potrivit unui comunicat.

I. HOTĂRÂRI 
1. Hotărâre pentru aprobarea Amendamentului convenit între Guvernul României şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei, prin scrisoarea semnată la Tokyo la 9 iulie 2019 şi la Bucureşti la 22 iulie 2019 la Acordul de împrumut pentru Proiectul privind realizarea legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni-Bucureşti dintre Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei şi România, semnat la Tokyo la 10 martie 2010.
2. Hotărâre privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Tulcea, Ilfov, Braşov, Constanţa, Bihor, Iaşi, Botoşani, Mehedinţi, Brăila, Vaslui, Galaţi şi municipiul Bucureşti.
3. Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.
4. Hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile cuprinse în anexa nr. 40 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a reevaluării acestora.
5. Hotărâre privind acordarea cetățeniei române doamnei ”Moscalu Serafima”.
6. Hotărâre privind acordarea cetățeniei române domnului ”Zhukov Petr”.
7. Hotărâre privind acordarea cetățeniei române domnului ”Sikuea Taliauli Malohi Niutakeifanga Falekaono”.
8. Hotărâre privind reorganizarea Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Drăgășani și pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
9. Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 275/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 pentru Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune ”CNCIR” SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
10. Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului pentru realizarea în regim de primă urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, mal stâng, între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație).
11. Hotărâre pentru trecerea din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului și în folosință gratuită a Patriarhiei Române, pentru Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale a unui imobil aflat în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Notificarea reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) în cadrul delegaţiei României la Comitetul Regiunilor  al Uniunii Europene pentru perioada 2020-2025.

***

Luni, 21 octombrie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 21 octombrie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI 
1. Proiect de Hotărâre pentru aprobarea Amendamentului convenit între Guvernul României şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei, prin scrisoarea semnată la Tokyo la 9 iulie 2019 şi la Bucureşti la 22 iulie 2019 la Acordul de împrumut pentru Proiectul privind realizarea legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni-Bucureşti dintre Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei şi România, semnat la Tokyo la 10 martie 2010.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Tulcea, Ilfov, Braşov, Constanţa, Bihor, Iaşi, Botoşani, Mehedinţi, Brăila, Vaslui, Galaţi şi municipiul Bucureşti.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiect de Hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile cuprinse în anexa nr. 40 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, ca urmare a reevaluării acestora.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Notificarea reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) în cadrul delegaţiei României la Comitetul Regiunilor  al Uniunii Europene pentru perioada 2020-2025.
Proiectul poate fi consultat aici.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.