« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Valentin Constantin, Profesor emerit al Universității de Vest din Timișoara
22.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 17 octombrie 2019, în cadrul Galei Universității de Vest din Timișoara a avut loc ceremonia de acordare a titlului onorific de „Profesor emerit” profesorului univ. dr. Valentin Constantin.

Titlul de Professor Emeritus se acordă profesorilor UVT care au avut rezultate deosebite în activitatea didactică și de cercetare ştiințifică. Titlul se acordă pe viaţă. Anul acesta, au primit titlul profesorii Valentin Constantin (Facultatea de Drept), Mircea Mihăieș (Facultatea de Litere) și Petru Urdea (Facultatea de Geografie).

În propunerea de acordare a titlului aprobată de Senatul UVT, se regăsesc următoarele motive:
–  profesorul Valentin Constantina creat o școală de drept internațional și european la Timișoara, recunoscută astăzi în toată țara, în lipsa unei tradiții anterioare în acest sens până în anii 90;
– în materia dreptului internațional public, manualul profesorului Valentin Constantin este singurul din România care dezvoltă o concepție originală cu privire la teoria generală a dreptului internațional public, la un nivel înalt de coerență și sofisticare
– a fost inițiatorul și organizatorul primelor participări ale echipelor Facultății de Drept din Timișoara la concursurile internaționale de procese simulate în drept internațional, european și al drepturilor omului, participări care, în timp, au devenit un brand al Facultății
– a avut un rol important în popularizarea în mediul academic românesc a marilor autori de drept din secolul al XX-lea, într-o perioadă în care doctrina juridică română venea după jumătate de secol de izolare intelectuală. Datorită lui, sunt astăzi recunoscuți și în România autori esențiali pentru teoria dreptului, precum Herbert Hart, Lon Fuller și realiștii americani (Oliver Wendell Holmes, Karl Llewellyn, etc.), din operele cărora a și tradus în limba română.

 
Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD