Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Justiției a participat la conferința ”Dialogul strategic național privind comerțul ilicit în România”
23.10.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 22 octombrie 2019, Ana Birchall, Ministrul Justiției, a participat la prima ediție a conferinței ”Dialogul strategic național privind comerțul ilicit în România”, potrivit unui comunicat.

Ana Birchall: ”Sunt încrezătoare că această conferință va îmbunătăți și consolida capacitatea justiției de a combate comerțul ilicit și infracțiunile conexe.

Dezbaterea de astăzi oferă cadrul inovator de consolidare a capacității proiectului de intărire a luptei împotriva comerțului ilicit în Europa de Sud-Est (SEE-IMPACT), dezvoltat de Institutul Internațional pentru Justiție Penală și Drepturile Omului din Siracusa, la care Ministerul Justiției din României a luat parte de la bun început.

Acționarea asupra cauzelor profunde ale comerțului ilicit și nu numai a efectelor ușor de identificat, împreună cu promovarea unei culturi de transparență și legalitate vor oferi predictibilitate și durabilitate luptei împotriva acestui fenomen.

Mai mult, salutăm inițiativa Institutului Siracusa care a constat în realizarea unei Evaluări Naționale preliminare privind comerțul ilicit și o analiză a punctelor tari, a punctelor slabe, a oportunităților și a amenințărilor (SWOT) în lupta împotriva comerțului ilicit. Sunt încrezătoare că în zilele următoare experții vor analiza rezultatele evaluării, care abordează în mod special principalele forme de comerț ilicit identificate  în România, respectiv traficul de persoane (inclusiv traficul de minori și migranții), traficul de droguri și contrabanda de bunuri (în special, tutun și alcool).

Totodată, evenimente precum conferința organizată astăzi merită să fie promovate și la nivelul publicului larg. Existența unui dialog real cu privire la dificultățile întâmpinate atât în procesul de elaborare, cât și în punerea în aplicare a măsurilor referitoare la comerțul ilicit este de natură să sprijine dezvoltarea unei culturi a legalității în țările din sud-estul Europei.

Felicitări organizatorilor pentru un eveniment reușit și mult succes în organizarea viitoarelor ediții!”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.