Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Procedura de recunoaștere a unei noi ramuri de sport în România
23.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sportului, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 852 din 22 octombrie 2019, a fost publicată Procedura de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României, din 2 octombrie 2019.

Procedura reglementează existența și funcționarea Comisiei de analiză și verificare a cererilor de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României.

Astfel, Comisia este cea care primește cererile de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport și prezintă, într-un raport final, concluziile privind caracteristicile activității respective, interesul la nivel național, valențele sale sociale și instructiv-educative și necesitatea recunoașterii oficiale.

În final, raportul final al Comisiei, de acordare sau de respingere, după caz, a recunoașterii existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României, va fi înaintat spre aprobare conducerii Ministerului Tineretului și Sportului. În cazul în care sunt întrunite toate elementele legale în vigoare, se va propune emiterea ordinului de recunoaștere a existenței și practicării oficiale a unei noi ramuri de sport pe teritoriul României.

De asemenea, Procedura prevede criteriile de determinare a unicității activității propuse, și anume:
– existența unui cadru competițional sportiv între două sau mai multe echipe sau indivizi;
– existența unui ansamblu de exerciții fizice complexe sau de probe sportive specializate printr-o tehnică distinctă și un profil propriu de efort;
– existența unor reguli de concurs specifice și unei performanțe de un anumit gen, evaluată după un anumit cod și printr-un sistem de unități de măsură proprii;
– existența unor probe sportive având aceleași structură motrică, elemente și procedee tehnice, tip de efort, condiții și mod asemănător de reglementare, alcătuire și evaluare, pe același aparat sau cu același obiect de întrecere, pe același spațiu de joc;
– existența unui profil internațional.

:: Registrul sportiv

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti