Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Materialele permise asupra candidaţilor la concursul de promovare în funcţii de execuţie a judecătorilor
24.10.2019 | JURIDICE.ro

Miercuri, 23 octombrie 2019, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât următoarele:

1. Candidaţii pot avea asupra lor în timpul concursului numai legislaţia menţionată, cu modificările legislative intervenite până la data anunţării concursului, aşa cum a fost publicată în Monitorul Oficial al României, cu excepţia ediţiilor comentate sau adnotate ale legislaţiei menţionate, precum şi a exemplarelor cu legislaţia indicată cu menţiuni proprii pe margine.

2. Se permite candidaţilor ca în timpul concursului să aibă asupra lor codurile civil, penal, procedură civilă, procedură penală şi celelalte coduri şi acte normative menţionate în bibliografia aprobată, care pot conţine soluţia pe scurt din decizii RIL, HP, CCR.

3. Îndreptarea erorilor materiale din cuprinsul tematicii şi bibliografiei, anexă la Hotărârea nr. 1434/2019, după cum urmează:
– la materia drept comercial – jurisprudenţa Curţii Constituţionale – hotărârile indicate la pct.1 si 3 vizează aceeasi decizie a Plenului Curtii Constituţionale, respectiv Hotărârea nr. 623 25 octombrie 2016 publicată in M.OF. nr. 53 18 ianuarie 2017 şi, în consecinţă, dispune eliminarea de la pct. 3 a acestei Hotărâri;
– la materiile drept procesual civil, drept civil, drept administrativ, financiar şi fiscal, dreptul muncii şi asigurărilor sociale, drept comercial – jurisprudenţa CEDO – Hotarârea Anghel contra României, menţionată la pct.2 a fost pronunţată la data de 4 octombrie 2007 si nu la data de 22 octombrie 2007, cum din eroare s-a menţionat.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 3)


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.