Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Materialele permise asupra candidaţilor la concursul de promovare în funcţii de execuţie a judecătorilor
24.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 octombrie 2019, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât următoarele:

1. Candidaţii pot avea asupra lor în timpul concursului numai legislaţia menţionată, cu modificările legislative intervenite până la data anunţării concursului, aşa cum a fost publicată în Monitorul Oficial al României, cu excepţia ediţiilor comentate sau adnotate ale legislaţiei menţionate, precum şi a exemplarelor cu legislaţia indicată cu menţiuni proprii pe margine.

2. Se permite candidaţilor ca în timpul concursului să aibă asupra lor codurile civil, penal, procedură civilă, procedură penală şi celelalte coduri şi acte normative menţionate în bibliografia aprobată, care pot conţine soluţia pe scurt din decizii RIL, HP, CCR.

3. Îndreptarea erorilor materiale din cuprinsul tematicii şi bibliografiei, anexă la Hotărârea nr. 1434/2019, după cum urmează:
– la materia drept comercial – jurisprudenţa Curţii Constituţionale – hotărârile indicate la pct.1 si 3 vizează aceeasi decizie a Plenului Curtii Constituţionale, respectiv Hotărârea nr. 623 25 octombrie 2016 publicată in M.OF. nr. 53 18 ianuarie 2017 şi, în consecinţă, dispune eliminarea de la pct. 3 a acestei Hotărâri;
– la materiile drept procesual civil, drept civil, drept administrativ, financiar şi fiscal, dreptul muncii şi asigurărilor sociale, drept comercial – jurisprudenţa CEDO – Hotarârea Anghel contra României, menţionată la pct.2 a fost pronunţată la data de 4 octombrie 2007 si nu la data de 22 octombrie 2007, cum din eroare s-a menţionat.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 3)

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti