« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Studiu PwC: 80% dintre companiile care abordează strategic riscurile de securitate cibernetică le gestionează mai eficient
24.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Aproape 80% dintre companiile care au implementat o strategie de securitate cibernetică aliniată la obiectivele de business au anticipat și gestionat mai eficient noile riscuri asociate proiectelor de digitalizare a activității, potrivit sondajului global PwC Digital Trust Insights.

De asemenea, 60% dintre companiile care au implementat o astfel de strategie de securitate cibernetică sunt mai optimiste în privința rezultatelor financiare si estimează o creștere cu 5% a veniturilor și a ratei de profit în următorii trei ani.  O treime dintre acestea activează în domeniul serviciilor financiare și 30% în domeniul tehnologie, media și telecomunicații. Alte sectoare, precum industria, retailul, sănătatea, farma, energia, mineritul și utilitățile reprezintă un sfert din respondenți.

Mircea Bozga, Partener Servicii de audit al riscului, PwC România: ”Companiile au nevoie de o strategie de securitate cibernetică în cadrul proceselor de transformare digitală pentru a evita riscul unor pierderi financiare și de date. Cei care au înțeles rolul strategic al echipelor de cyber și au adoptat această abordare au rezultate peste așteptări și pot fi considerați avansați în domeniu. De exemplu, mai mult de 80% dintre aceste companii au anticipat noi riscuri cibernetice pe care le-au gestionat înainte de a-i afecta pe parteneri sau clienți, comparativ cu 60% în cazul celorlalte companii.”

Ce fac diferit aceste echipe de cyber? 
– Sunt conectate la strategia de business. De exemplu, în contextul dezvoltării de produse, profesioniștii în securitate cibernetică ajută activ la proiectarea securității produselor. 65% dintre companiile avansate afirmă că echipa lor de securitate cibernetică este integrată în business și are o strategie care sprijină obiectivele afacerii (versus 15% in cazul celorlalte companii).
– Se coordonează în execuție. 77% dintre companiile avansate spun că echipa lor de securitate cibernetică interacționează direct cu echipa de management pentru a înțelege exact apetitul pentru risc al companiei (versus 22% dintre ceilalți).
– Au o abordare bazată pe riscuri. 89% dintre avansați spun că echipele lor de securitate cibernetică sunt implicate constant în gestionarea riscurilor asociate transformării digitale. (față de 41% dintre celelalte companii).

Ce cred companiile avansate despre echipele lor de securitate cibernetică?
86% consideră că echipele lor de securitate cibernetică aduc o valoare semnificativă organizațiilor lor, față de 50% în alte companii.
– 58% spun că echipele lor de cyber sunt foarte eficiente în gestionarea celui mai acut risc generat de transformarea digitală, față de 21% dintre ceilalți.
– Companiile avansate sunt mult mai optimiste cu privire la potențialul de creștere a veniturilor și a marjei de profit, 57% așteptându-se ca veniturile să crească în medie cu 5% sau mai mult în următorii trei ani, față de 31% din ceilalți.
– 53% se așteaptă ca marja de profit să crească cu 5% sau mai mult, față de 28% ceilalți.

Sondajul PwC Digital Trust Insights a fost realizat în rândul a peste 3.000 de directori și profesioniști IT din întreaga lume. Aproape 40% dintre companiile participante la sondaj pot fi considerate avansate în securitate cibernetică. Din perspectivă geografică, companiile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt subreprezentate. Doar 21% dintre respondenții EMEA sunt avansați din punct de vedere al securității cibernetice. 

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

:: English version

 
Secţiuni: Cyberlaw, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD