« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Târgu-Mureș. Evenimente dedicate Zilei Europene a Justiției Civile
24.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Joi, 24 octombrie 2019, Curtea de Apel Târgu-Mureș a dat publicității următoarele:

„Curtea de Apel Târgu-Mureș continuă, și în acest an, șirul evenimentelor dedicate Zilei Europene a Justiției Civile, aniversată în data de 25 octombrie.

Ținând seama de experiența anilor trecuți, respectiv de impactul acțiunilor ce s-au înscris în inițiativa „porților deschise”, Curtea de Apel Târgu-Mureș are în vedere, și de această dată, subiecte și activități ce răspund scopului asigurării transparenței actului de justiție.

Totodată, Curtea de Apel Târgu-Mureș are în vedere importanta componență educațională, din perspectiva cunoașterii modalității de organizare a instanțelor de judecată, a etapelor pe care le parcurge un dosar, a drepturilor și obligațiilor fundamentale ale cetățenilor.

Răspunsurile primite până acum la invitațiile lansate pentru acest eveniment, la care vor participa 130 de elevi de gimnaziu și de liceu, confirmă că acțiunile din cadrul Zilei Europene a Justiției Civile reflectă efortul comun de definire a justiției ca spațiu de afirmare a drepturilor cetățenilor, de stabilire și dezvoltare a relației de încredere între cei ce înfăptuiesc actul de justiție, judecătorii, și beneficiarii acestuia, justițiabilii.

De asemenea, răspunsul primit din partea judecătorilor și avocaților care vor participa la seminarul cu tema „C.E.D.O. – civil”, moderat de doamna expert Roxana Rizoiu, formator la Institutul Național al Magistraturii, este important pentru expunerea de idei și pentru dezbaterile ce avea loc în cadrul acestuia.

În programul de desfășurare al evenimentului sunt incluse următoarele activități:
– în intervalul orar 9.00 – 10.00, dezbaterea „Accesul liber la justiție – Mecanisme judiciare” care se va desfășura la sediul Curții de Apel Târgu-Mureș, sala 52, etaj I, fiind adresată cetățenilor;
– în intervalul orar 10.00 – 11.00, expunerea „Prezentarea generală a instanțelor” și prezentarea-dialog „Drepturile și vârsta ta” – dezbateri care se vor desfășura la sediul Curții de Apel Târgu-Mureș, sala 52, etaj I, fiind adresate elevilor de gimnaziu;
– în intervalul orar 11.30 – 13.30, expunerea „Prezentarea generală a instanțelor” și prezentarea-dialog „Drepturile și vârsta ta” – dezbateri care se vor desfășura la sediul Curții de Apel Târgu-Mureș, sala 52, etaj I, fiind adresate elevilor de liceu.

Prezentările vor fi realizate și dezbaterile vor fi moderate de către doamna judecător Liana Gabriela Gheorghiu – judecător desemnat cu atribuții privind educația juridică în școli. Din partea Biroului de Informații și Relații Publice al Curții de Apel Târgu-Mureș, va particia doamna expert Anuța Leontina Lilac.

Dezbaterile adresate elevilor de gimnaziu și de liceu, vor fi adaptate vârstei și nivelului de pregătire al acestora.

– În intervalul orar 9.00 – 16.00, seminarul cu tema „C.E.D.O. – civil”.

Lucrările seminarului se vor desfășura la sediul Curții de Apel Târgu-Mureș, sala 56, etaj II și vor fi moderate de către doamna expert Roxana Rizoiu, formator la Institutul Național al Magistraturii.

La seminar vor participa judecători și avocați.

– În zilele de 23 octombrie 2019 și 24 octombrie 2019, Curtea de Apel Târgu-Mureș, prin doamna judecător Liana Gabriela Gheorghiu – judecător desemnat cu atribuții privind educația juridică în școli și doamna expert Anuța Leontina Lilac, din cadrul Biroului de Informații și Relații Publice, a desfășurat activități la Școala Gimnazială „Emil Drăgan” din orașul Ungheni și la Liceul Tehnologic din localitatea Band.

Aceste acțiuni au inclus expunerea „Prezentarea generală a instanțelor” și prezentarea-dialog „Drepturile și vârsta ta”, fiind desfășurate cu participarea unui număr de 120 elevi de gimnaziu și de liceu, precum și a consilierilor educativi de la cele două unități de învățământ.

Inițiativa organizării și desfășurării unor astfel de acțiuni în afara sediului instanței constituie o continuare a demersurilor Curții de Apel Târgu-Mureș, realizate în cadrul programului „Educația juridică în școli” și este destinată elevilor pentru care accesul la eveniemntele dedicate Zilei Europene a Justiției Civile este mai dificil din cauza distanței și a resurselor necesare deplasării.”

 
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD