Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat un post de televiziune pentru acuzații nedovedite la adresa unor membri ai CSM
24.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 24 octombrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că la data de 15 octombrie 2019, Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat postul de televiziune B1 TV cu somație publică pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (1) și (4) și art. 64 alin. (1) lit. a din Decizia nr. 220/2001 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare, potrivit unui comunicat.

Radiodifuzorul a fost obligat prin Decizia CNA să transmită pe postul B1 TV, în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor și vizual, de cel puțin 3 ori, în intervalul orar 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de știri, următorul text:

„Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat cu somație publică postul B1TV, deoarece, în emisiunea „Dosar de politician” din 3 octombrie 2019, au fost formulate acuzații nedovedite la adresa unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, fără a fi prezentat punctul de vedere al acestora cu privire la faptele imputate, iar moderatorul nu a solicitat ferm interlocutorilor să probeze acuzațiile, fapte ce contravin dispozițiilor art. 40 din Codul audiovizualului.

De asemenea, în emisiune nu a fost făcută distincția dintre fapte și opinii, astfel cum impun dispozițiile art. 64 din Codul audiovizualului.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.