« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Brașov organizează Ziua porților deschise, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile
25.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 25 octombrie 2019, Curtea de Apel Brașov a dat publicității următorul comunicat:

„Curtea de Apel Brașov aduce la cunoştinţa opiniei publice sărbătorirea la data de 25 octombrie a fiecărui an, în înreaga Europă, a Zilei Europene a Justiţiei, iniţiativă a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia este adusă în atenţia publicului european, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor în vederea consolidării relaţiei de încredere între cei ce înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.

Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei zi de zi, ingăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie.

În acest an, în ziua de 25 octombrie 2019, Curtea de Apel Braşov va organiza, cu ocazia acestei sărbători,,Ziua porţilor deschise”, la sediul instanţei din Bulevardul Eroilor nr. 5, etaj II, între orele 9-12, zi destinată cetăţenilor şi studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei, sens în care va asigura accesul liber al publicului în zonele de interes ce prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, prin organizarea de prezentări cu privire la circuitul dosarelor, etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze, modalitatea de lucru a personalului instanţei, prezentarea unor date statistice din activitatea instanţei ori alte aspecte relevante privind actul de justiţie.

Se pune la dispoziţia publicului setul de materiale de prezentare elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la: Admiterea în magistratură, Organigrama Consiliului Superior al Magistraturii, Organizarea sistemului judiciar şi Ziua Europeană a Justiţiei.

Totodată, în vederea sărbătoririi „Zilei Europene a Justiţiei” a fost invitat, la sediul instanţei, la data de 1 noiembrie 2019, un grup de studenţi din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Transilvania Braşov, care vor participa la „simularea judecăţii unei cauze penale”, sub îndrumarea domnului lector universitar Cristinel Ghigheci – judecător în cadrul Secţiei Penale a Curţii de Apel Braşov.

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei are ca principală raţiune crearea unui eveniment simbolic pentru a reaminti că justiţia este, în primul rând, un serviciu de interes public, care le dă dreptul cetăţenilor de a-şi rezolva disputele şi de a-şi afirma drepturile.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.