Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Decontarea voucherelor acordate persoanelor cu dizabilități
25.10.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 861 din 24 octombrie 2019, a fost publicată Procedura de decontare a voucherelor acordate persoanelor cu dizabilități, utilizate exclusiv pentru achiziționarea de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, din 12 septembrie 2019.

Procedura prevăzută se utilizează exclusiv în cadrul proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.

Astfel, procedura decontării voucherelor acordate persoanelor cu dizabilități presupune următorii pași:

1. La nivelul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități se constituie Lista furnizorilor/producătorilor de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces.

2. Operatorii economici solicită, printr-o cerere depusă la Registratura ANPD, să fie incluși în Lista menționată supra.

3. În termen de 10 zile lucrătoare, ANPD analizează cererea și o admite sau o respinge (operatorul economic respins pentru că documentele depuse sunt neconforme, incomplete, ilizibile sau conțin ștersături sau modificări, poate depune o nouă solicitare de includere).

4. În vederea decontării voucherelor, furnizorii de tehnologii/dispozitive asistive/tehnologii de acces depun lunar, la sediul ANPD, în primele 15 zile ale lunii, voucherele în baza cărora au fost predate produsele, în luna calendaristică precedentă.

5. În termen de 10 zile lucrătoare de la înregistrarea solicitării de plată la Registratura ANPD, personalul din cadrul ANPD întocmește documentația specifică efectuării plății numai după constatarea îndeplinirii condițiilor de plată.

*Procedura este completată cu patru anexe. 


A se vedea: Procedura obținerii tehnologiei asistive


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.