Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ziua porților deschise la Tribunalul Iași
25.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 25 octombrie 2019, la Tribunalul Iași a fost organizată Ziua porţilor deschise, manifestare ce a vizat asigurarea transparenței activității instituției, astfel încât cetăţenii sa îşi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a condiţiilor de lucru ale magistraţilor, precum şi a etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare până la soluţionare, potrivit unui comunicat.

Manifestarea s-a derulat în intervalul orar 10:00 – 15:00 şi a inclus vizitarea Noului Palat de Justiţie de către grupuri de elevi interesaţi în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar, a activităţii instanţei, a organizării, atribuţiilor şi competenţelor acesteia.

Au efectuat turul Palatului de Justiţie mai multe grupuri organizate de elevi de la Școala Gimnazială „Al I. Cuza” comuna Podu Iloaiei, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Școala Gimnazială nr. 1 Costești, Școala Gimnazială Internațională „Spectrum” Iași și Colegiul National de Arta „Octav Băncilă” Iași, sub coordonarea domnilor judecători Amancei Daniela, Dănilă Iulian, Chișcă Iulian, Stratan Maria Cristina, Botez Carmen, Preda Elena Cristina, Corugă-Butucă Mihaela şi Isepciuc Elena Raluca, susţinute de personalul auxiliar al Tribunalului Iaşi.

Cu această ocazie s-au purtat discuţii cu elevii referitor la rolul şi importanţa justiţiei în societate, acestora fiindu-le oferite informaţii privind organizarea sistemului judiciar, cu accent pe organizarea Tribunalului Iaşi, rolul judecătorului în apărarea drepturilor cetăţenilor şi ale minorilor implicaţi în proceduri judiciare, în special, accesul la profesiile juridice, conduita în sala de judecată şi în societate, obligaţiile civile.

În acest context, participanților la eveniment le-au fost distribuite broşurile „Ziua europeană a justiţiei”, „Organizarea sistemului judiciar”, „Admiterea în magistratură” şi „ABC – ul justiției pentru minori”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti