Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București. Frauda la lege şi nulitatea absolută a contractului de împrumut
28.10.2019 | Alexandra-Monica POPA

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandra-Monica Popa

Alexandra-Monica Popa

Tribunalul București a statuat că un contract de împrumut este nul absolut pentru cauza ilicită în contextul în care acesta a fost încheiat după începerea procedurii judiciare într-o altă cauză având ca obiect executarea obligației de a da o sumă de bani de către împrumutați și nici nu s-a făcut dovada remiterii efective a sumei de bani către aceștia în considerarea împrumutului. Lipsa probei tradițiunii sumei de bani care constituie condiție de validitate a împrumutului, precum și situarea pe axa timpului a încheierii contractului de împrumut prin raportare la un alt proces în care împrumutații au calitatea de pârâți atrage nulitatea absolută a contractului de împrumut prin aplicarea dispozițiilor privitoare la frauda la lege. În speță, împrumutul contractat este o modalitate de eludare a dispozițiilor imperative din materia obligațiilor civile privitoare la plată. (Decizia nr. 886 din 6 mai 2019, pronunțată de Secția a III-a civilă a Tribunalului București)

Alexandra-Monica Popa
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti