Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București. Frauda la lege şi nulitatea absolută a contractului de împrumut


28 octombrie 2019 | Alexandra-Monica POPA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Alexandra-Monica Popa

Alexandra-Monica Popa

Tribunalul București a statuat că un contract de împrumut este nul absolut pentru cauza ilicită în contextul în care acesta a fost încheiat după începerea procedurii judiciare într-o altă cauză având ca obiect executarea obligației de a da o sumă de bani de către împrumutați și nici nu s-a făcut dovada remiterii efective a sumei de bani către aceștia în considerarea împrumutului. Lipsa probei tradițiunii sumei de bani care constituie condiție de validitate a împrumutului, precum și situarea pe axa timpului a încheierii contractului de împrumut prin raportare la un alt proces în care împrumutații au calitatea de pârâți atrage nulitatea absolută a contractului de împrumut prin aplicarea dispozițiilor privitoare la frauda la lege. În speță, împrumutul contractat este o modalitate de eludare a dispozițiilor imperative din materia obligațiilor civile privitoare la plată. (Decizia nr. 886 din 6 mai 2019, pronunțată de Secția a III-a civilă a Tribunalului București)

Alexandra-Monica Popa
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii