Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Ploiești. Respingerea liberării condiționate pentru implicare insuficientă pe durata executării pedepsei
30.10.2019 | Smaranda POPESCU

Smaranda Popescu

Smaranda Popescu

Judecătoria Ploiești a statuat că simplul comportament satisfăcător pe durata executării pedepsei nu duce la liberarea condiționată, existând doar o vocație, ci nu un drept al petentului. Măsura nu poate fi dispusă dacă scopul pedepsei, și anume îndreptarea condamnatului, nu este dovedit temeinic de către petent, chiar dacă există aparența reeducării. În speță, instanța a constatat că nu se poate dispune măsura liberării condiționate dacă există indicii de neresponsabilitate care ar putea conduce la un pericol social prin liberarea înainte de executarea integrală. Fracția de pedeapsă ce trebuia executată a fost îndeplinită, însă scopul pedepsei nu a fost atins, deoarece petentul nu a dovedit îndreptarea comportamentului său. Persoana condamnată a participat la un număr redus de activități prin raportare la perioada efectiv executată și nu a prestat activități lucrative, rezultând o implicare insuficientă pentru a se forma convingerea că aceasta a înțeles rolul și scopul pedepsei aplicate. (Sentința Penală nr. 986 din 23 mai 2019, pronunțată de Secția Penală a Judecătoriei Ploiești)

Smaranda Popescu
Student, Facultatea de Drept – Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.