Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Jurnalul lui Il consigliere – 1


29 octombrie 2019 | Petre PIPEREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Petre Piperea

Petre Piperea

Ca urmare a alegerii mele în demnitatea de consilier în cadrul Baroului București (puțin surprinzătoare chiar și pentru mine, ca să nu mai vorbesc despre alții*), mi-am propus să țin un mic jurnal cu privire la activitățile în care voi fi implicat. Sper că veți considera această lectură ca fiind una plăcută, chiar dacă nu există un ”Vineri”, un ”Jose Arcadio Buendia” și nici măcar o ”colivă a unchiului Tom”. Deocamdată.

Totodată, vreau ca acest jurnal să fie și o mică platformă pentru lansarea și dezbaterea inițiativelor mele cu privire la profesia de avocat, dar și a ideilor constructive și sugestiilor colegilor, care vor fi mereu binevenite și susținute de mine pentru agenda Consiliului Baroului București.

Plec la drum fără datorii și fără obligații față de o echipă sau alta, animat de cele mai bune intenții și cu un optimism dozat corespunzător. Sper că voi găsi sprijin la ceilalți membri ai Consiliului Baroului București pentru inițiativele mele, așa cum și eu îmi voi oferi toată priceperea pentru ideile bune ale colegilor mei.

În episodul-pilot nu am prea multe de relatat, întrucât Consiliului Baroului București nu s-a putut constitui în compunerea votată în cadrul alegerilor care au avut loc în perioada 30.09.2019 – 04.10.2019, pentru că avem confrați care au beneficiat de un termen în care să opteze pentru una dintre demnitățile pentru care au fost aleși.

Nu este nicio conotație negativă în enunțul anterior, ci o simplă relatare (fiecare are dreptul să-și evalueze alternativele).

Așadar, vreau să vă asigur că nu am uitat, imediat după ce am fost votat, de intențiile mai mult sau mai puțin lăudabile ”exhibate” în campania electorală, ci, pur și simplu, nu am avut ce scrie.

Aș menționa, totuși, că am participat, în calitate de invitat, la o ședință a Consiliului Baroului București în vechea formulă, iar experiența mi s-a părut foarte utilă și interesantă: cu această ocazie, am constatat că, într-adevăr, este nevoie și de oameni noi în organele de conducere, dar experiența trebuie prețuită întotdeauna (desigur, ea trebuie cumulată cu inteligență, cultură juridică și loialitate).

* Mă aflam într-o conversație cu mai mulți colegi la Congresul avocaților chiar a doua zi după aflarea rezultatului alegerilor, când a apărut un confrate bulversat, cu următoarea întrebare existențială:

– ”Băi, cine e acest Petre Piperea?”

Am avut intenția de a răspunde că mă retrag în Berceni, dar, amuzat, am preferat să mă prezint, iar acum suntem amici.

Avocat Petre Piperea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii