Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Reuniunea Consiliului de Management Strategic (COMS)
29.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 28 octombrie 2019, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic, convocată de ministrul justiției, Ana Birchall, potrivit unui comunicat.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat aspecte de interes pentru buna funcționare a justiției: infrastructura și bugetul sistemului judiciar, informări referitoare la concluziile grupurilor de lucru privind recomandările MCV, GRECO și ale Comisiei de la Veneția, respectiv privind modificările legislative necesare în lumina deciziilor CCR, precum și discuții tehnice pe marginea concluziilor Raportului Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Ana Birchall„Astăzi a avut loc a doua reuniune a Consiliului de Management Strategic, în cadrul căreia au fost discutate probleme curente ale sistemului judiciar, de la elaborarea bugetului pe anul 2020 și probleme de infrastructură, până la pregătirea lucrărilor Comisiei interinstituționale privind MCV, convocată pentru perioada imediat următoare. De asemenea, am informat membrii COMS cu privire la concluziile grupurilor de lucru privind recomandările MCV, GRECO și ale Comisiei de la Veneția, respectiv privind modificările legislative care se impun în urma deciziilor CCR.

Este încurajator că acest Consiliu de Management Strategic (COMS) începe să devină cu adevărat funcțional, după o lungă perioadă de inactivitate – aspect criticat, de altfel, și în ultimul Raport MCV – și mă bucur că, în mandatul meu, am reușit să aducem la aceeași masă Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Discuțiile de astăzi au fost constructive și profesioniste, convenind asupra unui mod de acțiune comun pentru a asigura atât domnia legii, cât și buna funcționare a sistemului de justiție. Din punctul meu de vedere, COMS are și trebuie să joace un rol cheie în definirea liniilor strategice pentru justiție. De asemenea, am decis ca reuniunile Consiliului de Management Strategic să aibă loc periodic, o dată la 6 săptămâni, fiind precedate de întâlniri ale grupului tehnic de lucru în care fiecare instituție membră a COMS este reprezentată.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti