Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană aprobă recapitalizarea conformă cu condițiile de piață a CEC Bank


30 octombrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Marți, 29 octombrie 2019, Comisia Europeană a informat că planurile României de a injecta capital în valoare de 200 de milioane EUR în CEC Bank, care este deținută integral de stat, nu implică acordarea unui ajutor de stat. Comisia a constatat că recapitalizarea va fi realizată în condițiile pieței și, prin urmare, nu implică niciun ajutor de stat în favoarea băncii în sensul normelor UE, potrivit unui comunicat.

În octombrie 2019, România a notificat Comisiei intenția sa de a recapitaliza CEC Bank, care este deținută de stat. Recapitalizarea are drept obiectiv: să consolideze capacitatea de creditare a băncii, ținând seama, în special, de potențialul pieței interne și să inițieze o perfecționare substanțială a sistemelor informatice ale băncii astfel încât aceasta să continue să ofere servicii clienților săi, să își îmbunătățească eficiența și să reducă riscul operațional.

Margrethe Vestager, comisarul responsabil cu politica în domeniul concurenței: „Tratatul UE este neutru în ceea ce privește proprietatea publică/privată. Am constatat că guvernul român, în calitate de unic proprietar al CEC Bank, urma să efectueze o injecție de capital în bancă în aceleași condiții pe care le-ar accepta un operator privat în economia de piață. Prin urmare, am concluzionat că recapitalizarea băncii nu a implicat ajutor de stat în sensul normelor noastre.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică