Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Jurnal de consilier – 2
31.10.2019 | Petre PIPEREA

JURIDICE - In Law We Trust
Petre Piperea

Petre Piperea

« Jurnalul lui Il consigliere – 1

În calitate de brand new ”consigligliere”, am intrat pentru prima dată într-un meci oficial la o ședință a Consiliului Baroului București, marți, 29 octombrie 2019.

”Băieții” au avut mare poftă de joc pe tot parcursul celor 4 (patru) ore ale meciului presărat cu scheme de joc/tactice lucrate la antrenamentele din mandatele anterioare, au driblat scurt și eficient, iar fazele de joc nu s-au lăsat prea mult așteptate.

Astfel, chiar înaintea fluierului de start, a apărut o surpriză în componența echipei: dl. Mihail Ciobanu a fost înlocuit de dl. Nicu Tiberius, aflat inițial pe banca de rezerve.

Un alt moment important al meciului a fost acela în care s-a trecut la alegerea prodecanilor: plecând de la un artificiu de joc, conform căruia obligativitatea votului secret nu vizează și alegerea prodecanilor, s-a propus ”votul deschis” pe această chestiune.

Eu m-am exprimat împotriva acestei modalități de vot, numai că poziția mea s-a dovedit a fi un offside. Balonul este rotund, iar majoritatea a decis să se voteze deschis, motiv pentru care alegerea prodecanilor s-a făcut ”la vedere”.

Nu am reproșuri de făcut prodecanilor aleși, ba, mai mult, le urez mult succes în exercitarea noilor demnități dobândite.

În repriza secundă s-au mai dat câteva pase scurte pe problema neîntrunirii cvorumului la adunările generale și pe chestiunea identificării eventualelor soluții.

De asemenea, după o aglomerare în careu, s-a decis și repartizarea consilierilor în cadrul resorturilor constituite la nivelul BB, iar eu voi lucra în 7 (șapte resorturi), pentru că am auzit că se scumpesc:

”Comunicare și publicitate profesională”, ”Politici profesionale, apărarea profesiei și contencios”, ”Bibliotecă”, ”Proiecte culturale și sociale”, ”Informatizarea baroului”, ”Monitorizare legislație”, ”Inserția profesională a tinerilor avocați”.

Așadar, știți unde să mă găsiți de acum :)))

A relatat pentru dvs. cronicarul Grigore într-o Ureche.

Avocat Petre Piperea

Secţiuni: Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO