Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlățean a participat la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente
31.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 24 – 25 octombrie 2019, a avut loc Conferința Europeană a Președinților de Parlamente, la care au participat senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), și Izabela Chencian, secretar general al Senatului. Camera Deputaților a fost reprezentată de deputatul Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreședinte, potrivit unui comunicat.

În contribuția sa pe tema Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani, transmisă în cadrul conferinței, vicepreședintele Senatului a pledat pentru menținerea profilului paneuropean al Consiliului Europei, organizație care, de-a lungul timpului, a reușit să mențină un echilibru între interesele celor 47 de state membre, respectând, în același timp, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor săi în conformitate cu prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului; a evidențiat rolul primordial al Consiliul Europei și al Adunării sale Parlamentare în perioada de după căderea Cortinei de Fier, ca inițiatoare a dialogului în materie de reconstrucție democratică cu statele din Europa Centrală și de Est, inclusiv cu România; a menționat că dobândirea statutului de membru al Organizației de la Strasbourg a echivalat, pentru țara noastră, cu îndeplinirea criteriului politic pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, și-a exprimat susținerea pentru procesul de reflecție cu privire la crearea unei proceduri complementare între cele două organe statutare ale Consiliului Europei – Comitetul Miniștrilor și Adunarea Parlamentară, ce presupune instituirea, în viitor, a unui mecanism comun de reacție în cazul în care un stat membru își încalcă obligațiile statutare sau aduce atingere valorilor și principiilor fundamentale apărate de Consiliul Europei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti