Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Informare ref. plata contribuțiilor profesionale
31.10.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 29 octombrie 2019, Consiliul Baroului București a analizat situația încasării contribuțiilor profesionale de la membrii baroului și a constatat că un numar relativ mare de avocați nu s-au conformat obligației profesionale prevăzute de art. 43 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, înregistrând restanțe mai mari de 3 luni la plata contribuțiilor profesionale la sistemul propriu de asigurări a avocaților și a taxelor profesionale către Baroul București și Uniunea Națională a Barourilor din România, potrivit unui comunicat.

Având în vedere că neplata contribuțiilor profesionale constituie atât o posibilă abatere disciplinară, cat și un prilej de demarare a procedurilor administrative prealabile suspendării dreptului de exercițiu al profesiei, Consiliul adresează colegilor avocați care înregistrează restanțe la plata contribuțiilor către Casa de Asigurări a Avocaților – Filiala București și a taxelor profesionale către Baroul București și Uniunea Națională a Barourilor din România recomandarea de remediere a întârzierilor până la data de 5 noiembrie 2019. La aceasta dată se va decide în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti