Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Dreptul Uniunii Europene Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Noutăți legislative

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1780 al Comisiei de stabilire a formularelor standard pentru publicarea anunțurilor în domeniul achizițiilor publice și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1986 („formulare electronice”)

8 noiembrie 2019 | Elena ALBU
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 272/7 din 25 octombrie 2019 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1780 al Comisiei din 23 septembrie 2019 de stabilire a formularelor standard pentru publicarea anunțurilor în domeniul achizițiilor publice și de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1986 („formulare electronice”).

Directivele 89/665/CEE și 2014/24/UE prevăd că anumite contracte de achiziții publice de lucrări, de bunuri și de servicii trebuie să facă obiectul unei publicări în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Anunțurile prevăzute pentru publicare trebuie să conțină toate informațiile stipulate în directivele menționate.

Directivele 92/13/CEE și 2014/25/UE prevăd că anumite contracte de achiziții de lucrări, de bunuri și de servicii din sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale trebuie să facă obiectul unei publicări în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Directiva 2009/81/CE prevede că anumite contracte de achiziții de lucrări, de bunuri și de servicii din domeniul apărării și securității trebuie să facă obiectul unei publicări în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Anunțurile prevăzute pentru publicare trebuie să conțină toate informațiile stipulate în directiva menționată.

Directivele 89/665/CEE, 92/13/CEE și 2014/23/UE prevăd că anumite contracte de concesiuni de lucrări și de servicii trebuie să facă obiectul unei publicări în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Anunțurile prevăzute pentru publicare trebuie să conțină toate informațiile stipulate în directivele menționate.

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1986 al Comisiei stabilește formularele standard prevăzute de Directivele 89/665/CEE, 92/13/CEE, 2009/81/CE, 2014/23/UE, 2014/24/UE și 2014/25/UE.

Achizițiile publice fac obiectul unei transformări digitale, astfel cum se descrie în Comunicarea Comisiei privind ameliorarea pieței unice, precum și în Comunicarea Comisiei privind transformarea achizițiilor publice pentru ca acestea să funcționeze în și pentru Europa. Formularele standard au un rol esențial în această transformare.

Pentru a asigura eficacitatea formularelor standard într-un mediu digital, este necesară adaptarea formularelor standard prevăzute în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1986. Având în vedere numărul și amploarea adaptărilor necesare, Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/1986 ar trebui înlocuit.

Pentru a permite o implementare adaptată la particularitățile naționale, statele membre și autoritățile acestora ar trebui să beneficieze de o marjă semnificativă de flexibilitate atunci când își instituie sistemele de software. În special, ar trebui să fie posibilă afișarea în orice ordine și sub orice etichetă a câmpurilor prevăzute de prezentul regulament, atât timp cât semnificația etichetelor corespunde descrierilor stabilite de prezentul regulament. Pentru a răspunde diferitelor nevoi de la nivel național, regional și local, câmpurile stabilite de prezentul regulament ca fiind opționale la nivelul UE nu trebuie neapărat să fie afișate pentru utilizatorii finali (de exemplu, cumpărătorii nu sunt obligați să le vadă sau să le completeze) sau, dimpotrivă, pot fi impuse în mod obligatoriu la nivel național, regional sau local.

Data aplicării prezentului regulament și data abrogării Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1986 ar trebui să reflecte perioada de timp necesară pentru pregătirea versiunilor electronice ale formularelor standard utilizate pentru schimburile efective de date.

Prezentul regulament stabilește formulare standard.

Prezentul regulament intră în vigoare la 13 noiembrie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership  
 

© 2003-2024 JURIDICE.ro
Despre noi  Website map  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri