Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Activitate parchete / 28 octombrie – 1 noiembrie 2019
01.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. Trafic de droguri de mare risc. Reținere

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului H.S., în vârstă de 26 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 27.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Vâlcea au prins în flagrant pe inculpatul H.S. în timp ce a preluat și transportat din municipiul Râmnicu Vâlcea până în localitatea Polovragi, județul Gorj, cantitatea de 250 grame de cocaină, în valoare de aproximativ 25.000 euro.

Cantitatea de droguri de mare risc provenea din Italia și a fost procurată de către inculpat în vederea comercializării acesteia către diverși consumatori de pe raza județului Gorj.

În cursul zile de azi, inculpatul H.S. urmează să fie prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.r

2. DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești. Trafic de droguri. Prindere în flagrant

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteșt au organizat o acțiune de prindere în flagrant a patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, din municipiul București și județul Ilfov, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

În acest sens, la data de 29.10.2019, s-a procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant, în urma căreia o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din municipiul București, a fost surprinsă în timp ce comercializa cantitatea de 600 grame de canabis.

În timpul acțiunii de prindere în flagrant, pentru a-și asigura scăparea, unul dintre suspecți, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Jilava, în timp ce conducea autoturismul propriu, a lovit în mod intenționat un autovehicul staționat, care a acroșat o polițistă din cadrul B.C.C.O. Pitești aflată în dispozitivul de prindere. Aceasta nu a suferit vătămări corporale grave și nu a solicitat îngrijiri medicale.

Pentru imobilizarea autoturismului, a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit.

Totodată, pentru prinderea unui alt suspect, în vârsta de 22 de ani, din municipiul București, bănuit de implicare în activitatea infracțională, care a încercat să fugă de la locul faptei nerăspunzând somației polițiștilor și focului de avertisment tras în plan vertical, a fost necesară executarea unui foc de armă, acesta fiind rănit la piciorul drept, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol.

În cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești. Fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a municipiului București, Ploiești și a localității Drăgănești, județul Prahova, la locuințele a 2 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la data de 29.09.2019, unul dintre suspecți, a apelat serviciul de relații cu clientii al unei companiei telefonice și recomandându-se ca fiind persoana vătămată, a solicitat portarea numarului de telefon ce-i aparținea acesteia, pe o altă cartelă SIM, făra număr.

Ulterior, în aceeași zi, aflându-se în posesia numărului de telefon al persoanei vătămate, a apelat serviciul de relații cu clienţii al unei unități bancare şi, atribuindu-și identitatea persoanei vătămate, a solicitat şi obţinut de la reprezentanții acesteia resetarea parolei de acces pentru aplicația de internet banking, noua parolă fiind transmisă prin SMS.

Aflându-se în posesia datelor de logare la aplicaţie, suspectul, fără drept, a efectuat conversia sumei de 9000 euro în lei, în contul persoanei vătămate, după care a transferat la data de 29.09.2019 din acelaşi cont, sumele de 23.000 lei, respectiv 20.000 lei, într-un alt cont bancar deschis la aceeași unitate bancară.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat faptul că, în perioada 27-29.09.2019, suspecții au prejudiciat și alte două persoane, folosind același mod de operare, valoarea totală a prejudiciului cauzat ridicându-se la suma de 231.500 lei.
Pentru a nu fi depistați, sumele de bani obţinute din activitatea infracțională au fost folosite de către suspecți pentru cumpărarea mai multor bunuri de lux, cu valoare mare, aceștia identificând persoane care aveau postate spre vânzare, pe site-uri specializate, astfel de bunuri. Sub pretextul că sunt adevărații titulari ai conturilor, suspecții au efectuat transferurile financiare în conturile bancare aparținând vânzătorilor, primind în schimb bunurile.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 22 de telefoane mobile și cartele SIM, 16 sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor informatice, 15 ștampile și dispozitive de aplicare a timbrului sec, deținute fără drept, înscrisuri și suma de 3.040 euro.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Structura Centrală. Înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals. Percheziții domiciliare.

D.I.I.C.O.T – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au efectuat un număr de 35 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iulie 2018 – august 2019, membrii grupului au facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare (credite de nevoi personale, credite ipotecare, carduri de credit, leasinguri auto etc.), de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă și care nu realizau venituri.

Astfel, respectivele persoane fizice, au solicitat acordarea de împrumuturi/credite, pretinzând, în mod mincinos, că sunt angajate și obțin venituri salariale necesare pentru a achita ratele aferente împrumuturilor contractate.

În fapt, aceste persoane, fie nu erau angajate deloc, fie aveau contracte individuale de muncă active, însă veniturile salariale lunare realizate nu le permiteau obținerea facilităților de creditare solicitate. Prezentând o situație nereală privind veniturile realizate, solicitanții creditelor deveneau clienți eligibili pentru obținerea împrumuturilor.

Majoritatea persoanelor care au depus cereri de creditare (titularii contractelor de credit) aveau același profil social, persoane cu studii medii și cu situație materială precară, unele dintre acestea fiind cunoscute cu antecedente penale.

Membrii grupului infracțional au facilitat obținerea frauduloasă a produselor de creditare, în schimbul primirii unui ”comision” variabil în funcție de valoarea creditului obținut de client activitatea acestora materializându-se în următoarele acte de complicitate anterioară/concomitentă:
– angajarea fictivă și retroactivă a acestor persoane în cadrul mai multor societăți comerciale controlate de grupul infracțional.
Începând cu luna ianuarie 2018, membrii grupului au preluat, prin persoane interpuse, aflate în anturajul infracțional al acestora, o serie de societăți comerciale, care derulau o activitate comercială aparent legală. Ulterior preluării, aceste societăți nu au mai derulat nicio activitate comercială, fiind destinate exclusiv angajării fictive a persoanelor care au solicitat produsele de creditare.

Angajarea fictivă s-a realizat prin depunerea on-line a unor declarații fiscale (D 112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate), în cuprinsul cărora s-a specificat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că persoanele fizice care au solicitat acordarea produselor de creditare sunt angajate de mai mult timp în cadrul acestor societăți (perioade cuprinse între 6 luni și un an), obținând venituri lunare considerabile.
Prin depunerea acestor declarații fiscale s-a urmărit crearea unui istoric scriptic în câmpul muncii pentru solicitanții împrumuturilor, astfel încât aceștia să îndeplinească condiţiile de eligibilitate impuse de instituțiile de creditare din punct de vedere al veniturilor realizate. Astfel, deși solicitanții creditelor nu au fost niciodată angajați la societățile comerciale controlate de membrii grupului infracțional organizat, în urma depunerii declarațiilor, aceștia au dobândit în mod fictiv și retroactiv această calitate.

De regulă, declarațiile 112 au fost depuse cu câteva zile înainte de solicitarea produselor de creditare. În acest fel, reprezentanții băncilor și ai IFN-urilor au fost induși în eroare, aceștia constatând, în momentul interogării bazei de date ANAF, faptul că solicitanții creditelor figurau angajați la societățile indicate în cererile de creditare.

– consilierea persoanelor dispuse să solicite acordarea de împrumuturi cu privire la unitățile bancare/IFN-urile la care trebuie să înregistreze cererile de creditare.

Având în vedere că au ”activat” mult timp pe linia fraudării instituțiilor de credit, membrii grupului infracțional aveau cunoştinţele necesare privind condițiile de eligibilitate pentru acordarea împrumuturilor impuse de băncile și IFN-urile ce funcționează pe piața românească. În aceste condiții, aceștia i-au îndrumat pe clienți să înregistreze cererile la unitățile de creditare care au prevăzut condiții mai puțin restrictive de acordare a facilităților de credit.
– întocmirea în fals de contracte individuale de muncă, adeverințe de venit, rapoarte per salariat etc. și remiterea acestor înscrisuri solicitanților produselor de creditare.

De regulă, veniturile lunare realizate de persoanele care au solicitat acordarea împrumuturilor erau verificate de funcționarii instituțiilor de creditare prin interogarea bazei de date puse la dispoziție de ANAF.

Au existat însă unități bancare și instituții financiare nebancare care le-au cerut clienților să prezinte documente de venit, situație în care membrii grupului infracțional au falsificat aceste înscrisuri, punându-le ulterior la dispoziția solicitanților de credite pentru a face dovada calității de salariat și a veniturilor realizate.

– deplasarea la sediile unităților bancare/IFN-urilor împreună cu solicitanții împrumuturilor pentru a înregistra cererile de creditare;

Unii dintre membrii grupului infracțional au avut rolul de a însoți clienții la sediile instituțiilor de creditare pentru a înlesni procesul de înregistrare a cererilor și pentru a se asigura că solicitanții creditelor le vor remite partea convenită din sumele de bani obținute.

– confirmarea telefonică a calității de angajat și veniturilor realizate de persoanele care au solicitat produse de creditare;
În situația în care condițiile interne ale băncilor/IFN-urilor au impus verificarea telefonică a datelor înscrise în cererile de acordare a finanțărilor, ofițerii de credite au apelat numerele de telefon indicate în aceste cereri ca aparținând pretinșilor angajatori.

În fapt, numerele de telefon menționate în cererile de creditare ori în documentele de venit depuse de solicitanți aparțineau membrilor grupului infracțional, astfel încât, odată apelați, aceștia au confirmat calitatea de angajat a fiecărui client în parte și veniturile realizate de acesta.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat instituțiilor de creditare de către persoanele angajate fictiv în cadrul societăților comerciale controlate de grupul infracțional organizat se ridică la suma de 3.740.817 LEI.

La data de 30.10.2019 procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alti 9 inculpaţi.
De asemenea, procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți luarea măsurii preventive în lipsă a unui număr de 2 inculpaţi.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. Trafic de droguri de risc și mare risc. Prindere în flagrant.

D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a 7 persoane, care au acționat în trei echipe, una a dealerului principal și două ale intermediarilor acestuia, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În fapt s-a reținut că, inculpații au introdus în ţară şi deţinut droguri de risc și de mare risc, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori.

Întrucât în cauză a rezultat faptul că, la data de 29.10.2019, dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediarii acestuia, cantitatea de 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 lei, organele de urmărire penală au organizat o acțiune de prindere în flagrant, însă a fost nevoie ca aceasta să se desfășoare separat, inculpații acționând în trei echipe.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, intermediarii intenționau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenționau să-i distragă atenția și să-l deposedeze prin violență de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înșiși, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy.

Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, județul Suceava, dealerul principal a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 516 comprimate de ecstasy, disimulate într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj.

Cantitatea de droguri de mare risc provenea din Olanda și a fost expediată, prin intermediul unei firme de transport persoane și colete, de către un cetățean olandez de naționalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul. De asemenea, asupra cetățeanului olandez a fost identificată cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Alți 3 intermediari au fost prinși în flagrant delict, într-un autoturism, în timp ce circulau în municipiul Suceava. În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceștia fiind opriți în trafic, la o intersecție. În urma acestei acțiuni, au fost găsite asupra celor trei, un tub spray super-paralizant, 100 de comprimate ce conțin steroizi, 3 capsule cu substanțe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant și un grinder cu urme de fragmente vegetale.

Aceste activități au fost urmate de un număr de 12 percheziții domiciliare efectuate la locuințele a 11 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, 8 pliculețe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, 9 pachete cu foițe tip OCB, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei și 750 euro și două tablete.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme.

La data de 30.10.2019, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de 8 inculpați, între care și un cetățean olandez de naționalitate română, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Raport sexual cu un minor și pornografie infantilă prin sisteme informatice. Reținere.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.I.B, agent în cadrul I.P.J. DOLJ – Secția 5 Poliție Craiova, pentru săvârşirea, în concurs, a infracţiunilor de raport sexual cu un minor și pornografie infantilă prin sisteme informatice.

În fapt s-a reţinut că, începând cu toamna anului 2017, inculpatul A.I.B a întreținut relații sexuale cu o persoană vătămată, în acel moment în vârstă de 13 ani, ulterior realizând cu aceasta, folosind telefonul mobil, mai multe fișiere foto și video cu caracter sexual explicit.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul își desfășoară activitatea ca agent în cadrul I.P.J. DOLJ – Secției 5 Poliție Craiova, fiind divorțat și având în întreținere un copil minor.

În toamna anului 2017, mergând în zona stadionului din Segarcea, în apropierea apartamentului deținut de către părinții săi, inculpatul Alexandru Ionuț Bogdan o cunoaște pe persoana vătămată minoră, în acel moment în vârstă de 12 ani, elevă la o școala generală din localitate.

Conform declarațiilor date, persoana vătămată minoră, i-a cerut o țigară, în cadrul discuțiilor avute, inculpatului A.I.B solicitându-i profilul unei reţele de socializare, pentru a putea ține legătura.

În perioada următoare inculpatul păstrează legătura cu persoana vătămată prin intermediul messenger-ului sau telefonic, întâlnindu-se ori de câte ori se deplasa la în localitatea Segarcea iar după câteva luni ajungând să întrețină relații sexuale. Ulterior cei doi continuă să întrețină relații sexuale în mod repetat în apartamentul părinților inculpatului sau în autoturismul său personal.

Cu acest prilej, inculpatul realizează o serie fișiere foto și video cu caracter sexual explicit, atât reprezentând momentul în care întrețineau relații sexuale cât și prin fotografierea persoanei vătămate dezbrăcată, în poziții cu același caracter sau prin expunerea organelor genitale ale acesteia.

De asemenea, inculpatul i-a solicitat realizarea și trimiterea unor fotografii cu același conținut.

Cu prilejul percheziției informatice efectuate în cauză și accesului la adresa de e-mail folosită de inculpat au fost găsite astfel de fișiere foto și video datate februarie-august 2019.

La data de 31 octombrie 2019, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

7. DIICOT – Structura Centrală. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor și trafic de influență. Trimitere în judecată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor T.M., F.L.G., C.P., N.L., S.A.D., C.C.M., C. A., B.A.E., G.L.N. și G.L.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor și trafic de influență.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013, inculpatul T.M. împreună cu inculpații C.P., N.L. și F.F.G., în baza unei rezolutii infracționale comune, au inițiat si constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea și exploatarea prin obligarea la practicarea prostituției a unor tinere pe teritoriul Spaniei, în zona orașului Madrid, precum și spălarea sumelor de bani obținute din săvârșirea de infracțiuni.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul T. M. a avut reședința obișnuită în Madrid, localitatea Parla, Spania, unde locuia împreună cu alți membri ai organizației, respectiv inculpații P.C. și L.N., controlând activitatea grupării, care acoperea o mare parte din provincia Madrid, fiind stabilită în sarcina acestuia săvârșirea unor infracțiuni în orașul Madrid, Coslada și Rivas Vaciamadrid, printre altele, acestea fiind documentate atât prin intermediul probelor obținute de către autoritățile judiciare din Spania, cât și prin probatoriului administrat în cauză de către autoritățile judiciare din România.

Autoritățile judiciare din Spania au administrat probe conform cărora inculpații T. M., F. G. F., A. C., G. L. N., G. L. A. au săvârşit, în jurul orașului Madrid, infracțiuni de exploatare sexuală, vătămări, constrângeri, potrivit denunțurilor depuse în Spania.

Trebuie menționat faptul că, la sfârșitul anului 2014, în orașul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului inculpatului T. M., a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetățean de naționalitate română și-a pierdut o mână și un picior, fapt care a stat la baza deschiderii unui dosar penal de către Judecătoria de Instrucție Numărul UNU din Parla (Madrid).
Din cercetările efectuate de către autoritățile judiciare din Spania, a rezultat faptul că respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul unui cetăţean român, în vehiculul folosit în mod obișnuit de către inculpatul T. M., acest accident fiind relatat și făcut public în mass-media din Spania.

Cel care a pus la cale tentativa de omor, era mâna dreaptă a unui cunoscut lider, care ispăsește la ora actuală o condamnare în România și care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulți ani.

La data de 13.06.2017 organele judiciare din România au iniţiat constituirea unei echipe comune de anchetă împreună cu autorităţile judiciare din Spania care a avut drept obiectiv clarificarea structurii organizatorice a grupului şi rolul fiecărei persoane dintre cele investigate în România şi Spania în ceea ce priveşte infracţiunile enumerate mai sus şi a altora care ar putea rezulta în timpul investigaţiilor comune. Un alt obiectiv stabilit a fost destructurarea organizaţiei criminale activă în ambele ţări , urmând a fi identificaţi toţi membrii acestui grup infracțional și participația fiecărui membru.

Astfel, au fost localizate mai multe persoane de sex feminin pe care inculpatul T.M. le-a determinat la practicarea prostituției în Poligonul Industrial LA CANTUENA din Fuenlabrada, Madrid.

De asemenea, s-a stabilit totodată faptul că inculpatul T.M. își desfășura activitatea de proxenetism și prin determinarea altor persoane de sex feminin la practicarea prostituției în diferite cluburi de noapte, victimele fiind atent supravegheate de către acesta.

În perioada 2013 – noiembrie 2017, la această grupare infracțională au aderat și au sprijinit mai mulți inculpați.
În acest sens, inculpatul S.A.D. a recrutat si transportat o persoană de sex feminin din România în Madrid, Spania și a adăpostit-o în apartamentul închiriat de inculpatul T.M., în scopul obligării la practicarea prostituției.

Ulterior, la această grupare a aderat inculpatul C.C.M. care a contribuit cu informații obținute în mod ilegal de la angajați ai Poliției Române cu privire la date si informații cu caracter personal nedestinate publicității, pe care le-a pus la dispoziția inculpatului T.M. pentru ca acesta să poată interveni să influențeze declarațiile unor persoane de sex feminin care au depus plângeri în fața autorităților judiciare din Spania, fiind victime ale grupului infracțional.

Din probele administrate în cauză a mai reieșit faptul că, începând cu data de 01 mai 2016, inculpatul C.C.M. a primit de la inculpatul T.M. mai multe sume de bani pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR, în scopul determinării acestora să îndeplinească anumite acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul numitei B.M. ( sora inculpatei M.A.E.) agent șef de poliție în cadrul Postului de Poliție Drăgănești Vlașca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcție din cadrul IGPR, astfel încât să creeze inculpatului T.M. o mai bună sursă de informare în ceea ce privește activitățile de cercetare penală efectuate în dosare de urmărire penală și să-i asigure acestuia o anumită protecție.

De asemenea a rezultat faptul că, inculpatul C.C.M. în baza unei înțelegeri prestabilite cu inculpatul T.M. au transmis date și informații unele reale, altele nereale organelor de poliție pentru ca astfel să poată beneficia de imaginea unor cetățeni onești care vin în sprijinul organelor judiciare din România. În realitate însă aceștia urmăreau ca, prin informațiile furnizate organelor de poliție, să fie destructurate grupările rivale, pentru ca astfel să poată să-și dezvolte cât mai mult propriul grup infracțional în scopul obținerii unor foloase materiale cât mai mari.

În activitatea infracțională membrii grupului infracțional au fost sprijiniți, în timp, de către alte persoane care au aderat la grupul infracțional organizat si anume de inculpații C.A., B.E.A., G.N. și G.L.A.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, aceștia dețineau controlul asupra activităților realizate în Madrid, în Poligonul Industrial LA CANTUENA, Fuenlabrada, unde încasau o taxă săptămânală de cel puțin 100 Euro de la victimele care practicau prostituția în acel loc.

În anul 2017 inculpatul T.M. a fost arestat într-o altă cauză, funcția de supervizor și cea legată de strângerea banilor din Poligon fiind preluată de către inculpata M.A.E. De asemenea, s-a stabilit faptul că aceasta a transportat, în mai multe rânduri, sume de bani în România, pentru a-i da inculpatului T.M.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuată de autoritățile judiciare din Spania, la domiciliul inculpatei M.A.E., au fost găsite notițe scrise, referitoare la controlul exercitat de către aceasta în ceea ce privește activitățile persoanelor vătămate din Poligonul LA CANTUENA, precum și însemnări cu privire la poziția ocupată de către fiecare victimă în acel loc.

:: Sursa: www.diicot.ro

8. DIICOT – Structura Central. Trafic național și internațional de droguri de mare risc. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C. I.-V., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic național și internațional de droguri de mare risc.

În perioada iunie – octombrie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. București, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în procurarea din Spania a unor cantități importante de cocaină și Ecstasy, pe care le-au comercializat în cluburile din București și de pe raza județului Ilfov.

Astfel, la data de 31 octombrie 2019, inculpații C. I.-V. și C. C. R. au fost prinși în flagrant după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet care conținea 4.601 comprimate de Ecstasy și 383 de grame de cocaină.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 100.000 de euro.

Inculpatul C. I.-V. a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Față de inculpatul C. C. R, procurorii DIICOT– Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

:: Sursa: www.diicot.ro


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.