Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind normele de punere în aplicare referitoare la protecția datelor cu caracter personal de către Serviciul European de Acțiune Externă și aplicarea Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului


11 noiembrie 2019 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 370/9 din 31 octombrie 2019 a fost publicată Decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 1 octombrie 2019 privind normele de punere în aplicare referitoare la protecția datelor cu caracter personal de către Serviciul European de Acțiune Externă și aplicarea Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului.

Având în vedere responsabilitatea sporită a operatorilor de date prevăzută de regulament, este necesar să se adopte o nouă decizie de punere în aplicare care să înlocuiască Decizia PROC HR (2011) 016 a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 8 decembrie 2011 privind normele referitoare la protecția datelor în cadrul SEAE.

Rolul responsabilului cu protecția datelor și responsabilitățile operatorului de date din cadrul Serviciului European
de Acțiune Externă trebuie să fie definite în mod clar și adaptate la dispozițiile prevăzute de regulament.

În conformitate cu articolul 45 alineatul (3) din regulament, prezenta decizie stabilește sarcinile, atribuțiile și competențele responsabilului cu protecția datelor (denumit în continuare „RPD”) din cadrul SEAE.

Prezenta decizie specifică totodată procedurile interne și responsabilitățile operatorilor de date și ale persoanelor împuternicite de operatori, precum și rolul, sarcinile și atribuțiile coordonatorilor și ale corespondenților pentru protecția datelor, în special în temeiul articolelor 26 și 29 din regulament.

Decizia PROC HR (2011) 016 a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 8 decembrie 2011 privind normele referitoare la protecția datelor se abrogă.

Prezenta decizie produce efecte din ziua următoare datei adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri