Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind normele de punere în aplicare referitoare la protecția datelor cu caracter personal de către Serviciul European de Acțiune Externă și aplicarea Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului
11.11.2019 | Elena ALBU

Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 370/9 din 31 octombrie 2019 a fost publicată Decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 1 octombrie 2019 privind normele de punere în aplicare referitoare la protecția datelor cu caracter personal de către Serviciul European de Acțiune Externă și aplicarea Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului.

Având în vedere responsabilitatea sporită a operatorilor de date prevăzută de regulament, este necesar să se adopte o nouă decizie de punere în aplicare care să înlocuiască Decizia PROC HR (2011) 016 a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 8 decembrie 2011 privind normele referitoare la protecția datelor în cadrul SEAE.

Rolul responsabilului cu protecția datelor și responsabilitățile operatorului de date din cadrul Serviciului European
de Acțiune Externă trebuie să fie definite în mod clar și adaptate la dispozițiile prevăzute de regulament.

În conformitate cu articolul 45 alineatul (3) din regulament, prezenta decizie stabilește sarcinile, atribuțiile și competențele responsabilului cu protecția datelor (denumit în continuare „RPD”) din cadrul SEAE.

Prezenta decizie specifică totodată procedurile interne și responsabilitățile operatorilor de date și ale persoanelor împuternicite de operatori, precum și rolul, sarcinile și atribuțiile coordonatorilor și ale corespondenților pentru protecția datelor, în special în temeiul articolelor 26 și 29 din regulament.

Decizia PROC HR (2011) 016 a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate din 8 decembrie 2011 privind normele referitoare la protecția datelor se abrogă.

Prezenta decizie produce efecte din ziua următoare datei adoptării.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.