Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia Consiliului privind numirea unui director executiv adjunct al Europol
11.11.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 370/4 din data de 31 octombrie 2019 a fost publicată Decizia Consiliului din 24 octombrie 2019 privind numirea unui director executiv adjunct al Europol

Mandatul unuia dintre actualii directori executivi adjuncți ai Europol va expira la 31 octombrie 2019. Prin urmare, este necesară numirea unui nou director executiv adjunct al Europol.

Decizia Consiliului de administrație al Europol din 1 mai 2017 stabilește normele privind selecția, prelungirea mandatului și demiterea din funcție a directorului executiv și a directorilor executivi adjuncți ai Europol. În conformitate cu articolul 3 alineatul (1) litera (a) din Decizia Consiliului de administrație al Europol din 1 mai  2017, unul dintre posturile de director executiv adjunct al Europol a fost considerat vacant începând de la 31 ianuarie 2019, cu nouă luni înainte de încheierea mandatului unuia dintre directorii executivi adjuncți actuali ai Europol. La 23 ianuarie 2019, a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene un anunț de post vacant pentru un post de director executiv adjunct al Europol.

În conformitate cu articolul 54 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/794, un comitet de selecție instituit de Consiliul de administrație (denumit în continuare „comitetul de selecție”) a întocmit o listă scurtă de candidați. La 8 mai 2019, comitetul de selecție a întocmit un raport motivat corespunzător. Pe baza raportului comitetului de selecție și în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/794 și cu decizia Consiliului de administrație din 1 mai 2017, la 23 mai 2019, Consiliul de administrație a emis un aviz motivat privind numirea unui director executiv adjunct al Europol, în care a propus Consiliului o listă scurtă de trei candidați potriviți pentru postul respectiv.

La 18 iulie 2019, Consiliul l-a selectat pe dl Jürgen EBNER drept următorul director executiv adjunct al Europol și a informat comisia competentă a Parlamentului European despre această selecție în sensul articolului 54 alineatul (2) al patrulea paragraf din Regulamentul (UE) 2016/794.

La 5 septembrie 2019, candidatul selectat s-a prezentat în fața Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European („Comisia LIBE”) și, printr-o scrisoare din 18 octombrie 2019, Consiliul a fost informat cu privire la avizul adoptat de Comisia LIBE în conformitate cu articolul 54 alineatul (2) al patrulea paragraf din Regulamentul (UE) 2016/794.

Dl Jürgen EBNER este numit în calitatea de director executiv adjunct al Europol pentru perioada 1 noiembrie 2019-31 octombrie 2023 în gradul AD 14.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti