Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

INPPA. Examenul de absolvire / sesiunea noiembrie 2019. Planificarea examinărilor orale. UPDATE: Procesul-verbal privind afișarea rezultatelor la proba. UPDATE: Repartizarea pe săli a candidaților. UPDATE: Subiectele și baremele la proba scrisă. UPDATE: Rezultatele. UPDATE: Soluționarea contestațiilor la punctaj. UPDATE: UNBR a validat rezultatele examenului
18.12.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 13 decembrie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității Decizia nr. 52 din 6 decembrie 2019 a Comisiei Permanente a UNBR prin care se validează rezultatele examenului de absolvire a Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – I.N.P.P.A., organizat în perioada 11 noiembrie – 03 decembrie 2019 și se acordă titlul profesional de avocat definitiv avocaţilor care au promovat examenul, menţionaţi în Anexa nr. 1, parte integrantă din decizie, potrivit unui comunicat.

:: Decizia nr. 52 din 6 decembrie 2019

***

Marți, 3 decembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității procesul verbal privind soluţionarea contestaţiilor la punctaj, formulate de candidaţii care s-au prezentat la proba de examen din data de 24 noiembrie 2019 la examenul de absolvire al INPPA – sesiunea noiembrie 2019, potrivit unui comunicat.

***

Vineri, 29 noiembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității rezultatele examenului de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2019, potrivit unui comunicat.

Contestaţiile privind operaţiunile de corectare pot fi depuse până cel mai târziu la data de 30 noiembrie 2019, orele 19.30.

Toate contestaţiile (inclusiv pentru candidaţii care au susţinut examenul în centrele teritoriale ale INPPA), se vor putea depune numai prin fax la nr. 021.330.12.97 sau prin  e-mail: office@inppa.ro.

Contestaţiile vor viza exclusiv operaţiunile de numărare a punctajului fără a indica în vreun fel probleme ce ţin de baremul de evaluare sau corectare.

Contestaţiile vor fi primite numai sub forma-tip ce poate fi descărcată: DOCX / PDF.

***

Duminică, 24 noiembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității subiectele și baremele la proba scrisă – Examenul de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2019, potrivit unui comunicat:

Subiectele: Grila 1; Grila 2; Grila 3; Grila 4

Baremele: Grila 1; Grila 2; Grila 3; Grila 4

Contestațiile la baremul de evaluare și corectare al probei scrise din data de 24 noiembrie 2019 vor putea fi formulate până cel târziu luni, 25 noiembrie 2019, ora 15.00, potrivit comunicatului INPPA.

Toate contestațiile (inclusiv pentru candidații care au susținut examenul în centrele teritoriale ale INPPA) se vor putea depune după cum urmează:
–  prin fax la numărul 021/3301297 sau email la office@inppa.ro, în perioada: 24.11.2019, ora 15.00 – 25.11.2019, ora 15.00;
personal la sediul INPPA din București, str. Vulturilor nr.  23, etaj 2, sector 3, conform următorului program:
24.11.2019, orele 15.00 – 20:00;
25.11.2019, orele 08:00 – 15.00.

Model contestație (descărcați aici: DOCX si PDF)

***

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității repartizarea pe săli a candidaților la proba scrisă din data de 24 noiembrie 2019, potrivit unui comunicat.

Astfel:

Centrul de examen București
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Brașov
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Craiova
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Cluj
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Galați
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Iași
:: Repartizarea candidaților pe săli

Centrul de examen Timișoara
:: Repartizarea candidaților pe săli

Pentru candidații care au optat să li se afișeze codurile de examen în locul numelui, situația centralizată a repartizării acestora, la nivel național, poate fi consultată și AICI

În cazul în care se constată vreo eroare în afișarea numelor candidaților, rugăm a se contacta secretariatul INPPA central sau al centrului teritorial corespunzător.

Examenul începe la ora 10.00 a zilei de 24.11.2019 și va avea o durată de 3 ore.

Candidații se vor prezenta la sala de examen OBLIGATORIU la ora 9.00 cu actul de identitate.

Actele de identitate acceptate sunt cartea/buletinul de identitate, adeverința provizorie de identitate (în caz de pierdere a cărții/buletinului de identitate), pașaportul sau permisul de conducere, prezentate în original și aflate în termen de valabilitate; copii de pe acestea sau alte documente nu vor putea fi luate în considerare.

Candidaților le este interzis accesul în sala de examen cu genți, poșete, tipărituri, telefoane mobile și orice fel de alte aparate electronice.

Este strict interzis accesul în clădire cu mijloace electronice de comunicare sau de informare, sau care permit comunicarea sau informarea, indiferent de natura acestora (telefoane mobile, pda-uri, tablete, notebook-uri, ceasuri inteligente etc.).

Potrivit Hotărârii nr. 525 din 1 septembrie 2012 a Consiliului U.N.B.R. privind adoptarea Regulamentului examenului de absolvire al I.N.P.P.A., atât la proba orală (colocvii) cât și la proba scrisă este permisă consultarea ca material documentar a Codurilor, fără a fi comentate sau adnotate, a recursurilor în interesul legii pronunțate de Î.C.C.J., a hotărârilor prealabile ale Î.C.C.J. pentru dezlegarea unor probleme de drept, a minutelor Curții Constituționale a României, hotărâri CEDO precum și a legislației având în vedere tematica pentru fiecare disciplină fără a fi comentată sau adnotată cu practică judiciară sau comentarii, cât și a deciziilor interpretative ce se regăsesc în legislația profesiei de avocat.

Sunt permise sublinieri ale Codurilor, legislației printate, etc., care nu aduc însă informații noi sau adnotări.

***

Marți, 12 noiembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității procesul-verbal privind afișarea rezultatelor la proba orală la disciplinele Drept civil / Drept procesual civil”, din data de 12 noiembrie 2019.

:: Procesul-verbal

***

Marți, 5 noiembrie 2019, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității planificarea pe zile și ore a examinărilor orale din cadrul examenului de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2019, potrivit unui comunicat

Potrivit Hotărârii nr. 525 din 1 septembrie 2012 a Consiliului UNBR privind adoptarea Regulamentului examenului de absolvire al INPPA, atât la proba orală (colocvii) cât și la proba scrisă este permisă consultarea ca material documentar a Codurilor, fără a fi comentate sau adnotate, a recursurilor în interesul legii pronunțate de ÎCCJ, a hotărârilor prealabile ale ÎCCJ pentru dezlegarea unor probleme de drept, a minutelor Curții Constituționale a României, hotărâri CEDO precum și a legislației având în vedere tematica pentru fiecare disciplină fără a fi comentată sau adnotată cu practică judiciară sau comentarii, cât și a deciziilor interpretative ce se regăsesc în legislația profesiei de avocat.

Sunt permise sublinieri ale Codurilor, legislației printate, etc., care nu aduc însă informații noi sau adnotări.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti