Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Educație juridică – activităţile lunii octombrie 2019


7 noiembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

31 octombrie 2019: Lecție de educație juridică pe tema „fenomenul bullying”, cu avocat Ana-Maria Comșa și mediator Roxana Topor pentru elevii din clasa a VI-a B a Liceului Teoretic „Traian” din Constanța. Studenți în anul I de la USAMV Cluj în vizită la Tribunalul Cluj, primiți de judecator Cristi Danileț.

30 octombrie 2019: Voluntarii EdJust – proiect al ASD Iași – au ajuns la Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” din Iași unde au susţinut o lecţie de educaţie juridică. Lecție de educație juridica la Școala Gimnazială, elevi din clasele 5-7, din com. Aghiresu Fabrici din jud Cluj, cu judecător Cristi Danileț. Elevii din clasa a XI-a de la Liceul Avram Iancu la o lecție de educație juridica ținută la Tribunalul Cluj de judecator Cristi Danileț.

29 octombrie 2019: Sucursala VeDem Just Galaţi a lansat clubul de educație juridică la C. N. Spiru Haret din Tecuci; este al doilea astfel de club din țară, după cel de la Botoșani.

24 octombrie 2019: Doamna polițist Corina Dumitraș, în calitate de voluntar VeDem Just, a participat la evenimentul Dura Lex, Sed Lex, organizat în cadrul C. N. Ștefan cel Mare Suceava. A prezentat proiectul Educație Juridică și a vorbit cu elevii despre scopul și aplicarea legii.

24 octombrie 2019: Elevii de clasa a opta de la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca în vizită la Tribunalul Cluj. Aici au experimentat un proces penal sub coodonarea judecătorului Cristi Danileț.

18 octombrie 2019: Saptămâna altfel la Centenarul Colegiului Pedagogic Carmen Sylva. Elevii din clasa a 8-a C, conduși de prof. Codruța Obîrsie s-au întâlnit cu judecător Adriana Spătaru, gazda la Palatul Dicasterial din Timișoara.

16 octombrie 2019: Membrii echipei L.E.A.D. din Câmpia Turzii au purtat un dialog cu elevii claselor a IV-a ai Liceului Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii pe tema drepturilor copiilor. Activitatea a constituit pentru elevi un prilej de reflecție asupra dreptului copiilor la educație și asupra modelelor și valorilor de urmat pentru un parcurs școlar de succes.

16 octombrie 2019: Judecătorul Cristi Danileț a fost la Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, cea mai veche școală în limba romaână din județ. El a ținut câte o lecție de educație juridică pentru elevii din clasa a opta, respectiv a cincea.

7 octombrie 2019: Educație juridică susţinută de Cristi Danileț, la Tribunalul Cluj, pentru elevii din  clasele a X-a A și B, specializările matematica- informatică și științe ale naturii de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii. Despre justiție și judecători.

4 octombrie 2019: Doamna judecător Veronica Sîrbu a mers împreună cu elevii de clasa a 4-a la Judecătoria Sectorului 4 București, unde a susţinut o lecţie de educaţie juridică.

3 octombrie 2019: Domnișoara Haiduc Ștefania, ambasador în proiectul de educație juridică, instruită în tabăra de vară de la Turda – Legal Academy din acest an, a prezentat proiectul dezvoltat de asociația Vedem Just celor 30 de colegi ai ei de la Liceul teoretic „Ion Agarbiceanu” din Jibou. I-a informat atât despre tabăra Summer Legal Academy, cât și despre ce este educația juridică și de ce este important ca aceasta să reprezinte una dintre materiile care se predau în școlile din România.

3 octombrie 2019: Lecție de educație juridică tinută de judecătorul Cristi Danileț pentru 100 de elevi din clasele a 3-a și a 4-a de la Liceul Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca. S-a discutat despre reguli acasă, pe net, pe stradă, la scoală, despre lege ca măsură de siguranță, despre încrederea în părinti, profesori, oamenii legii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii