Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modalitatea de înștiințare de plată a organizatorilor de jocuri de noroc licențiați ref. plata unei contribuții
07.11.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, nr. 897 din 6 noiembrie 2019, a fost publicată Procedura privind modalitatea de înștiințare de plată a operatorilor economici – organizatori de jocuri de noroc licențiați pentru plata contribuției anuale prevăzute la art. 10 alin. (4) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, precum și termenul de plată al acestei contribuții, din 29 octombrie 2019.

Contribuțiile datorate de organizatorii jocurilor de noroc licențiați pentru finanțarea unei activitați pe lângă Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pentru promovarea respectării principiilor și măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, sunt:
– pentru organizatorii de jocuri de noroc la distanță licențiați din clasa I – 5.000 euro/an
– pentru persoanele juridice implicate direct în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță licențiate din clasa II – 1.000 euro/an
– pentru organizatorii de jocuri de noroc la distanță monopol de stat clasa III – 5.000 euro/an
– pentru organizatorii de jocuri de noroc tradiționale licențiați – 1.000 euro/an.

Procedura prevede următoarele etape:

1. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc emite înștiințările de plată, în vederea comunicării către operatorii economici care derulează activitate în perioada 2019-2020, precum și pentru perioada de valabilitate a licenței, în vederea achitării creanței bugetare documente prin care vor fi comunicate sumele de plată corespunzătoare contribuțiilor anuale.
* Contribuția anuală se va achita în lei, prin transformarea sumelor exprimate în moneda euro, la cursul de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent.

2. Înștiințarea se comunică operatorilor economici prin modalitățile expres prevăzute.

3. – Termenul de plată pentru primul an de valabilitate a licenței, este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentația a fost aprobată.
– Începând cu anul 2020, cu ocazia achitării la scadența legală a taxei de licență corespunzătoare următorului an de licență, se va achita corespunzător și această contribuție, cu minimum 10 zile înainte de expirarea anului precedent de licență.
– Pentru anii următori de licență, pe toată perioada de valabilitate a licenței, plata contribuției se va efectua cu minimum 10 zile înainte de expirarea anului precedent de licență.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.