Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Recurs depus de doi avocați și susținut doar de unul
14.11.2019 | JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în situația în care sunt formulate două cereri de recurs de către doi avocați din forme de exercitare a profesiei diferite -, iar unul dintre avocați depune la dosar încetarea contractului de asistență juridică și necesitatea ca partea să își însușească recursul declarat de acest apărător, iar celălalt avocat se prezintă în fața instanței supreme și susține exclusiv motivele de recurs formulate de acest apărător -, recursul va fi analizat din perspectiva motivelor invocate în această din urmă cerere. În speță, au fost formulate două cereri de recurs de către reclamantul A., prin intermediul a doi apărători, respectiv: avocat G. şi prin Societatea de Avocaţi H. Raportat la faptul că avocatul G. a depus nota de informare înregistrată la 30 ianuarie 2018, din care reiese că a adus la cunoştinţă instanţei încetarea contractului de asistenţă juridică încetând cu data de 07.12.2017 şi necesitatea ca reclamantul să îşi însuşească recursului declarat de acest apărător, iar în faţa Înaltei Curţi, recurentul a fost reprezentat de avocat I., care a susţinut în exclusivitate motivele de recurs formulate prin Societatea de Avocaţi H, analiza recursului se va face doar avându-se în vedere motivele de recurs depuse de Societatea de Avocaţi H. (Decizia nr. 1024 din 15 mai 2019, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.