Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Recurs depus de doi avocați și susținut doar de unul
14.11.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în situația în care sunt formulate două cereri de recurs de către doi avocați din forme de exercitare a profesiei diferite -, iar unul dintre avocați depune la dosar încetarea contractului de asistență juridică și necesitatea ca partea să își însușească recursul declarat de acest apărător, iar celălalt avocat se prezintă în fața instanței supreme și susține exclusiv motivele de recurs formulate de acest apărător -, recursul va fi analizat din perspectiva motivelor invocate în această din urmă cerere. În speță, au fost formulate două cereri de recurs de către reclamantul A., prin intermediul a doi apărători, respectiv: avocat G. şi prin Societatea de Avocaţi H. Raportat la faptul că avocatul G. a depus nota de informare înregistrată la 30 ianuarie 2018, din care reiese că a adus la cunoştinţă instanţei încetarea contractului de asistenţă juridică încetând cu data de 07.12.2017 şi necesitatea ca reclamantul să îşi însuşească recursului declarat de acest apărător, iar în faţa Înaltei Curţi, recurentul a fost reprezentat de avocat I., care a susţinut în exclusivitate motivele de recurs formulate prin Societatea de Avocaţi H, analiza recursului se va face doar avându-se în vedere motivele de recurs depuse de Societatea de Avocaţi H. (Decizia nr. 1024 din 15 mai 2019, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti