Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Augustin Lazăr: Este un caz fericit dacă un magistrat este și profesor
08.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Emanuel Drăgan, student în anul III la Facultatea de Economie și Drept, specializarea DREPT în cadrul UMFST George Emil Palade din Tîrgu-Mureș, i-a adresat următoarea întrebare lui Augustin Lazăr, fostul Procuror General al României, în cadrul Simpozionului Național Alexandru Papiu Ilarian organizat la Sibiu la data de 26 octombrie 2019: „Cum ați reușit să împăcați profesia de procuror-general cu cea de profesor universitar?”

Augustin Lazăr: „Ce să vă spun… nu sunt două profesii diferite, fiindcă profesia este aceea de jurist, cu precizarea că se completează reciproc să fii magistrat al Ministerului Public sau în general magistrat sau practician în domeniul științelor juridice cu activitatea de profesor, care presupune comunicarea cunoștințelor cu studenții, schimbul de bune practici și o gamă variată de activități prin care să fie diseminate cunoștințele juridice printre iubitorii dreptului.

Astfel, este un caz fericit în care un magistrat al Ministerului Public este și profesor, fiindcă dacă are preocupări științifice îi vine mai bine să cunoască noutățile în materia în care lucrează: materia dreptului penal sau a dreptului civil, fiindcă există și colegi de-ai noștri care depun concluzii la instanțele civile.

Ei bine, ca profesor, ai un mare avantaj să ai jurisprudența foarte apropiată, să cunoști ceea ce se întîmplă în practica judecătorească. Este important să fii la actualitate cu practica judiciară pentru a putea analiza cu studenții cele mai noi aspecte de interes din domeniul științelor juridice.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.