« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Augustin Lazăr: Este un caz fericit dacă un magistrat este și profesor
08.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Emanuel Drăgan, student în anul III la Facultatea de Economie și Drept, specializarea DREPT în cadrul UMFST George Emil Palade din Tîrgu-Mureș, i-a adresat următoarea întrebare lui Augustin Lazăr, fostul Procuror General al României, în cadrul Simpozionului Național Alexandru Papiu Ilarian organizat la Sibiu la data de 26 octombrie 2019: „Cum ați reușit să împăcați profesia de procuror-general cu cea de profesor universitar?”

Augustin Lazăr: „Ce să vă spun… nu sunt două profesii diferite, fiindcă profesia este aceea de jurist, cu precizarea că se completează reciproc să fii magistrat al Ministerului Public sau în general magistrat sau practician în domeniul științelor juridice cu activitatea de profesor, care presupune comunicarea cunoștințelor cu studenții, schimbul de bune practici și o gamă variată de activități prin care să fie diseminate cunoștințele juridice printre iubitorii dreptului.

Astfel, este un caz fericit în care un magistrat al Ministerului Public este și profesor, fiindcă dacă are preocupări științifice îi vine mai bine să cunoască noutățile în materia în care lucrează: materia dreptului penal sau a dreptului civil, fiindcă există și colegi de-ai noștri care depun concluzii la instanțele civile.

Ei bine, ca profesor, ai un mare avantaj să ai jurisprudența foarte apropiată, să cunoști ceea ce se întîmplă în practica judecătorească. Este important să fii la actualitate cu practica judiciară pentru a putea analiza cu studenții cele mai noi aspecte de interes din domeniul științelor juridice.”

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Sistemul judiciar, UNIVERSITARIA, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD