« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Prevenirea și educația nu este dezideratul unui inițiator, nu stă doar în responsabilitatea unor parteneri, ci în întreaga societate
11.11.2019 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Problemele societatii omenesti sunt vechi si au inceput cu evolutia acesteia. Sclavia, desi foarte vag descrisa si mai apoi un mod de viata in imperiile timpului, un mod de viata in razboaiele dintre triburi si alte forme sociale ale vremii, a ramas pana astazi si cine stie pana cand neeradicata.

Aceste randuri sunt scrise in raspunsul intrebarilor venite din partea unui om drag, un om de o aleasa educatie si unul dintre cei mai credinciosi Educatiei Juridice, nu prin vorbe, ci prin activitati zilnice in scolile si liceele partenere. Atentie, neremunerat si voluntar.

Traficul de persoane sub orice forma si inteles, incepand cu munca, exploatarea sexuala, casatoriile fortate, cat si altele neevoluate atat de puternic ca pana acum, au rezistat. Este un mod de viata serios de ingrijorat si de temut.

Cine este urmatorul? Cine va fi urmatoare victima? Copil, femeie, un om cu dizabilitati…, nu stim.

Coruptia, traficul de influenta, drepturile si libertatile fundamentale, sunt teme de dezabatere si cunoastere. Desi necunoasterea legilor nu exonereaza pe nimeni, ramane responsabilitatea fiecaruia de a accepta sa fie informat si, mai mult, de a fi responsabil.

De ce nu functioneaza o mobilizare a canalelor de comunicare in masa? De ce media nu promoveaza activitatile de Educatie Juridica? De ce stiu doar elevii la care ajungem, si sunt putini, iar noi si mai putini in raport cu nevoile lor de cunoastere?

Este oare putin efortul initiatorului si urmareste altceva decat ceea ce se vede si se face in comun? Este oare partenerul de proiect exploatat pentru munca sa in cadrul proiectului? Astazi ma confrunt cu intrebari la care raspunsul meu este foarte putin acceptat.

Prevenirea si Educatia Juridica nu este doar atributul initiatorului sau al partenerilor, ci a intregii societati. Societatea umana nu si-a rezolvat aceste probleme care vulnerabilizeaza vizibil institutiile si evolutia acesteia. Efortul meu, al dumneavoastra, al tuturor, de promovare a Educatiei Juridice este, si poate deveni o prioritate absoluta in sanatatea acestei societati.

Astazi am realizat faptul ca muncesc si aloc resurse editoriale uriase pentru a fi considerate inutile asa cum altii nu o fac, nu sunt interesati sa o faca ori pur si simplu nu vor sa stie. Ce ar putea da de gandit sau tulbura? Faptul ca este vizibil prin forta acestui efort comun de promovare a Educatiei Juridice, ori ca prin dezinteres ori interes strict financiar nu este de interes? Nu stiu, si aflarea unui raspuns ar putea avea o nota subiectiva, ceea ce este departe de o astfel abordare.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.