Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției. Întâlnirea Generală Anuală a Rețelei de Cooperare Inter-Agenții Camden
11.11.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 5-7 noiembrie 2019, în calitate de Președinte în Exercițiu al CARIN, Ministerul Justiției, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a organizat Întâlnirea Generală Anuală a Rețelei de Cooperare Inter-Agenții Camden, potrivit unui comunicat.

Cătălin Predoiu, ministrul justiției, a transmis participanților mesajul privind angajamentul Guvernului României de a lupta împotriva corupției și criminalității, subliniind accentul pe care Programul de Guvernare îl pune pe eficiența întregului proces de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni. În acest context, ministrul justiției a încurajat jurisdicțiile reprezentate în CARIN să coopereze cu ANABI, asigurând faptul că, în mandatul său, alocarea resurselor necesare pentru Agenție constituie o prioritate pentru ca aceasta să fie eficientă și conectată atât intern, cât și internaţional cu partenerii săi instituționali. Ministrul justiției a subliniat importanța cooperării și schimbului de bune practici la nivel internaţional. Un astfel de exemplu l-a constituit operaționalizarea, în anul 2010, la nivelul Ministerului Justiției a Oficiului de Recuperare a Creanțelor, pornind de la modelele oferite de partenerii britanci și americani. Ulterior, acest compartiment a fost consolidat la nivel de Agenție, devenită operațională în decembrie 2016.

Concluziile reuniunii anuale vor constitui fundamentul recomandărilor pe care Rețeaua urmează a le înainta la sfârșitul anului curent Comisiei Europene în vederea îmbunătățirii politicilor europene și internaționale în domeniu recuperării creanţelor provenite din infracțiuni.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti