Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Statutul infrastructurii europene de cercetare pentru tehnologiile de imagistică în domeniul științelor biologice și biomedicale — Consorțiul pentru o infrastructură europeană de cercetare Euro-BioImaging (Euro-BioImaging ERIC)
11.11.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 377/1 din 6 noiembrie 2019 a fost publicat Statutul infrastructurii europene de cercetare pentru tehnologiile de imagistică în domeniul științelor biologice și biomedicale — Consorțiul pentru o infrastructură europeană de cercetare Euro-BioImaging (Euro-BioImaging ERIC).

Sarcina principală a Euro-BioImaging ERIC este de a institui și opera o infrastructură de imagistică de cercetare distribuită în întreaga Europă care să ofere cercetătorilor acces deschis la tehnologiile inovatoare de imagistică biologică și medicală. Euro-BioImaging ERIC urmărește, de asemenea, să furnizeze expertiză, date de imagini și servicii de formare pentru desfășurarea de activități de cercetare de ultimă generație utilizând tehnologii de imagistică.

Obiectul de activitate principal al Euro-BioImaging ERIC nu are scop lucrativ. Euro-BioImaging ERIC poate desfășura activități economice auxiliare, direct sau indirect, cu condiția ca activitățile respective să fie compatibile cu sarcina principală a Euro-BioImaging ERIC și cu activitățile necesare pentru îndeplinirea acestei sarcini și ca aceste activități și să nu pună în pericol îndeplinirea sarcinii principale. Toate veniturile generate de aceste activități auxiliare limitate trebuie utilizate de Euro-BioImaging ERIC pentru a-și extinde obiectivele.â

Euro-BioImaging ERIC este o infrastructură de cercetare distribuită cu sediul statutar în Finlanda. Laboratorul European de Biologie Moleculară găzduiește secțiunea specifică a comunității pentru imagistică în domeniul biologic și gestionează datele de imagini (Bio-Hub), iar Italia găzduiește secțiunea specifică a comunității pentru imagistică medicală și gestionează datele de imagini (Med-HUB).

Sediul statutar, Bio-Hub și Med-Hub formează platforma Euro-BioImaging Hub.

Euro-BioImaging ERIC este conectat prin intermediul unor acorduri privind nivelul serviciilor la nodurile Euro-BioImaging ERIC situate în sau la membrii Euro-BioImaging ERIC.

Se instituie o infrastructură europeană de cercetare denumită „Infrastructura europeană de cercetare pentru tehnologiile de imagistică în domeniul științelor biologice și biomedicale”, sub forma unui Consorțiu pentru o infrastructură europeană de cercetare (ERIC – European Research Infrastructure Consortium), în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 723/2009 al Consiliului (1), denumit „Consorțiul pentru o infrastructură europeană de cercetare Euro-BioImaging” sau „Euro-BioImaging ERIC”.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti