Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM a hotărât că un articol de presă publicat pe www.luju.ro a afectat independența puterii judecătorești
11.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 11 noiembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că la data de 7 noiembrie 2019, Secția pentru judecători, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate, cu privire la Raportul Inspecției Judiciare nr. 19-3265 privind posibila afectare a independenței și imparțialității judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție prin articolul „Chipurile răului(…)” publicat pe pagina www.luju.ro la data de 4 iulie 2019, a hotărât că afirmațiile din cuprinsul articolului sunt de natură să afecteze independența judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție care au soluționat cauzele menționate în articol, iar articolul publicat pe pagina web www.luju.ro a afectat independența puterii judecătorești, potrivit unui comunicat.

De asemenea, la aceeași dată, Secția pentru judecători, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate, cu privire la Raportul întocmit de către Inspecția Judiciară în urma verificărilor privind posibila afectare a independenței și imparțialității judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, a hotărât că declarațiile formulate la data de 3 iulie 2019 de Petre Lăzăroiu la posturile TV Antena 3, B1 TV și România TV au fost de natură să afecteze independența judecătorilor care au pronunțat decizia penală nr. 142/27.05.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători, iar declarațiile menționate au afectat independența puterii judecătorești.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.