Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Ministrul Justiției – Ambasadorul SUA la București
15.11.2019 | JURIDICE.ro

Joi, 14 noiembrie 2019, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, l-a primit la sediul Ministerului Justiției pe Excelența sa, Ambasadorul SUA Hans Klemm, la cererea acestuia, pentru un schimb de vederi legat de agenda ministerului și cooperarea judiciară internațională româno – americană, potrivit unui comunicat.

Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale.

În cadrul întâlnirii, Ambasadorul american a înmânat ministrului Justiției scrisoarea Procurorului General al SUA, William P. Barr, adresată Guvernului României, care evocă cele arătate mai sus.

În mod special, Ministrul Justiției a exprimat interesul părții române pentru cooperarea în recuperarea produselor infracțiunii și a prejudiciilor create de acestea, inclusiv prin transferul de expertiză și bune practici în domeniu, astfel încât ANABI să devină o agenție de temut pentru toți cei care deturnează banii publici și îi scot din țară prin diverse tehnici fiscale și juridice, inclusiv în jurisdicțiile off shore.

Cătălin Predoiu: „Cooperarea cu SUA și UE a fost esențială în trecut pentru Ministerul Justiției în atingerea obiectivelor de reformă în Justiție și de combatere a criminalității de toate tipurile, va fi reluată și va aduce beneficii cetățenilor noștri, magistraților și sistemului judiciar. Sunt foarte interesat să prevenim infracționalitatea și să recuperăm produsele și prejudiciile create prin infracțiunile de toate tipurile. Banii publici deturnați de infractori sunt ai cetățenilor și trebuie aduși acasă de oriunde aceștia i-au ascuns de Justiție. Înțeleg interesul părții americane pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale, ca și pentru combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt și obiectivele noastre. Vom relua cooperarea și o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetățenilor români și servește intereselor noastre de țară.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.