« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Măsura de interzicere a intrării în România. Cale de atac
19.11.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu se poate exercita calea de atac a recursului împotriva hotărârii privind contestarea măsurii de interzicere a intrării în România a unui cetățean străin, hotărârea pronunțată de curtea de apel în a cărei rază de competenţă se află formaţiunea care a dispus această măsură având caracter definitiv, conform art. 1063 alin. (5) din OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor din România). În speță, instanța supremă a menținut hotărârea Curții de Apel Bucureşti care a admis excepția lipsei calității procesuale pasive (fiind chemat în judecată Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi – Punctul de trecere a frontierei Albiţa, în loc de Inspectoratul General al Poliţiei), respingând cererea pe baza acestei excepții. (Decizia nr. 699 din 14 februarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD