Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 


 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Noi prevederi ref. administrarea ariilor naturale protejate
19.11.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 926 din 18 noiembrie 2019, a fost publicată Legea nr. 220/2019 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției mediului.

Legea modifică următoarele acte normative:
– Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.
– Legea nr. 95/2016 privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Printre principalele modificări, reținem:

1. Se elimină noţiunea de custode de arie naturală protejată, precum şi organizaţiile neguvernamentale dintre entităţile care pot administra arii naturale protejate. Atribuțiile custozilor sunt preluate de către Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate prin structurile sale teritoriale.

2. Administrarea rezervațiilor științifice, rezervațiilor naturale, monumentelor naturii și, după caz, geoparcurilor, siturilor patrimoniului natural universal, zonelor umede de importanță internațională, siturilor de importanță comunitară, ariilor speciale de conservare și ariilor de protecție specială avifaunistică care nu necesită structuri de administrare special constituite, se exercită de către Agenția Națională de Arii Naturale Protejate.

3. Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate poate încheia parteneriate pentru administrarea ariilor naturale protejate cu persoane juridice de tipul: instituții de învățământ și cercetare, muzee, autorități publice locale, organizații neguvernamentale, care desfășoară activități în domeniul ariilor naturale protejate.

4. Modul de atribuire a administrării ariilor naturale protejate se stabileşte printr-o metodologie care se elaborează de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Noi prevederi ref. administrarea ariilor naturale protejate”

  1. Antoanela CCOSTEA spune:

    Se impune a face precizarea că noţiunea de custode de arie naturală protejată a fost eliminată dintre modalităţile de administrare prin Legea nr. 95/2016 privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și pentru modificarea O.U.G. nr. 57/2007 (ce abroga lit. d) a alin. (1) art. 18 din O.U.G. nr. 57/2007), iar Legea nr. 220/2019 are mai degrabă efect de asanare.
    În altă ordine de idei, organizaţiile neguvernamentale nu mai pot administra singure, însă pot încheia parteneriate cu ANANP pentru administrarea ariilor naturale protejate (conf. art. 16 alin. (3^1) din Legea nr. 220/2019).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.