Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Încadrarea în condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții, specifice personalului militar
20.11.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial nr. 930 din 19 noiembrie 2019, au fost publicate Normele metodologice privind încadrarea în condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții, specifice personalului militar, din 12 noiembrie 2019. 

Normele metodologice reglementează următoarele aspecte ce țin de încadrarea în condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții a personalului militar:

 Este stabilit modul de calculare a perioadelor lucrate în aceleași condiții. Astfel, perioadele lucrate în aceleași condiții de muncă se însumează, obținându-se o cifră ce reprezintă ani întregi efectiv lucrați.
* Pentru perioadele mai mici de un an, rămase după însumare, se ia în calcul un spor de vechime proporțional cu timpul lucrat.

– Sunt prevăzute perioadele care se consideră a fi lucrate și cele care nu se calculează la stabilirea timpului efectiv lucrat în condițiile locului de muncă.
Așadar, se calculează ca fiind lucrate în condițiile locului de muncă în care cei în cauză și-au desfășurat activitatea la data ivirii acestor situații, următoarele: perioada de incapacitate temporară de muncă, concediu de odihnă anual și concediu de odihnă suplimentar.
Nu se calculează: Concediul de risc maternal, concediul de maternitate, concediul de acomodare, concediul paternal, concediul pentru creșterea copilului, concediul pentru creșterea copilului cu handicap, concediul de studii, concediul fără plată, suspendarea din funcție ca urmare a cercetării și judecării în stare de arest preventiv și perioada de predare a funcției după trecerea în rezervă/retragere.

Este stabilit organul care stabilește locurile de muncă în care personalul militar desfășoară, permanent sau temporar, activități în condiții de muncă deosebite, condiții speciale și alte condiții, și anume comandantul unității, la prepunerea unei comisii special formate.

– Sunt reglementate fișele de evidență în care se ține evidența perioadelor în care personalul militar lucrează în condiții de muncă deosebite, condiții speciale și alte condiții. Astfel, această evidență este ținută de structura de resurse umane pe Fișa cu locurile de muncă și se completează de către fiecare unitate militară.
*Perioadele în care personalul militar este detașat la alte unități militare, instituții militare de învățământ sau în afara Ministerului Apărării Naționale și desfășoară activități ce se încadrează în condiții de muncă deosebite, condiții speciale și alte condiții se înscriu în fișa cu locurile de muncă de către unitatea în evidența căreia se află.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.