Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


A cincisprezecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
21.11.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 12-13 noiembrie 2019, a avut loc a cincisprezecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor, organ cu personalitate juridică al Uniunii Europene, constituit în temeiul art. 68 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În cadrul plenarei s-au discutat următoarele subiecte:

Ghidul nr. 3/2018 privind aplicabilitatea teritorială a Regulamentului General privind Protecția Datelor (art. 3) – forma finală, după consultare publică

Comitetul a adoptat forma finală a acestui ghid destinat să clarifice aplicabilitatea art. 3 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), luând în considerare propunerile primite în etapa consultării publice. Acest instrument conține numeroase exemple, fiind destinat asigurării unei interpretări și aplicări unitare a dispozițiilor art. 3 din GDPR la nivelul tuturor statelor membre, în situații diverse.

Ghidul nr. 4/2019 privind Art. 25 Protecția datelor by design si by default – versiune pentru consultare publică

Ghidul adoptat conține aspecte importante referitoare la interpretarea si aplicarea efectivă a principiilor privacy by design si by default, evidențiind obligațiile operatorilor de a lua măsurile adecvate tehnice și organizatorice pentru a asigura efectiva respectare a principiilor de prelucrare a datelor personale și a drepturilor persoanelor vizate. De asemenea, în acest document sunt prezentate exemple operaționale în contextul specific al anumitor prelucrări.

Acest Ghid se află în consultare publică timp de 8 săptămâni, în care pot fi transmise propuneri și observații.

De asemenea a fost aprobat al treilea Raport de evaluare a Scutului de confidențialitate UE-SUA (Privacy Shield).

:: Comunicatul oficial

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti