Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


Restricționarea anumitor drepturi ref. protecția datelor cu caracter personal de către Comitetul Unic de Rezoluție
25.11.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L-301 din 22 noiembrie 2019, a fost publicată: Decizia Comitetului Unic de Rezoluție din 18 septembrie 2019 privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul anchetelor administrative/procedurilor disciplinare/investigațiilor/altor activități desfășurate de Comitetul unic de rezoluție (SRB/ES/2019/32); Decizia Comitetului Unic de Rezoluție din 18 septembrie 2019 privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul procedurii informale din politica SRB în domeniul protecției demnității persoanei și al prevenirii hărțuirii psihologice și sexuale (SRB/ES/2019/33) și Decizia Comitetului Unic de Rezoluție din 18 septembrie 2019 privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul investigațiilor privind incidentele de securitate internă desfășurate de Comitetul unic de rezoluție (SRB/ES/2019/34).

Astfel, restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal are loc în următoarele trei circumstanțe:

I. În cadrul anchetelor administrative/procedurilor disciplinare/investigațiilor/altor activități desfășurate de Comitetul unic de rezoluție

II. În cadrul procedurii informale din politica SRB în domeniul protecției demnității persoanei și al prevenirii hărțuirii psihologice și sexuale

III. În cadrul investigațiilor privind incidentele de securitate internă desfășurate de Comitetul unic de rezoluție.

Deciziile prevăd următoarele intrucțiuni aplicabile Comitetului Unic de Rezoluție: 

– Comitetul Unic de Rezoluție (SRB), pe perioada oricărei proceduri de restricționare (necesare și proporționale) și fără întârzieri nejustificate, informează responsabilul cu protecția datelor al Comitetului Unic de Rezoluție (RPD) ori de câte ori restricționează aplicarea drepturilor persoanelor vizate. Comitetul Unic de Rezoluție va informa individual persoanele vizate cu privire la drepturile lor privind restricțiile prezente sau viitoare, fără întârzieri nejustificate, în scris.

– SRB include în notificările privind protecția datelor publicate pe intranetul său, prin care informează persoanele vizate cu privire la drepturile lor în cadrul unei anumite proceduri, informații referitoare la eventuala restricționare a acestor drepturi. Informațiile includ drepturile care pot fi restricționate, motivele și durata potențială.

De asemenea, persoanele vizate sunt informate cu privire la principalele motive pe care se bazează aplicarea unei restricționări, precum și cu privire la dreptul lor de a înainta o plângere la Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor.

– Persoanele vizate pot solicita acces la datele lor personale. Dacă SRB restricționează acest acces, se informează persoana vizată cu privire la restricția aplicată și la principalele motive ale acesteia și se înregistrează motivele restricționării, inclusiv o evaluare a necesității și proporționalității restricției. În același mod se procedează în caz de restricționare, integrală sau parțială, a aplicării dreptului de a rectifica, de a șterge datele sau a dreptului de a restricționa prelucrarea datelor.

* Restricțiile sunt monitorizate în mod corespunzător, iar revizuirea periodică se efectuează o dată la șase luni. Restricțiile sunt ridicate imediat ce circumstanțele care le justifică nu mai sunt aplicabile.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti